in , , , , ,

Déjà vu: Het uiterst zeldzame apenpokkenvirus duikt ‘zomaar’ op, maar het vaccin ligt al klaar

chimpansee vaccin

Het uiterst zeldzame apenpokkenvirus is in Europa bezig aan een opmars. In Spanje en Portugal zijn tientallen gevallen gemeld en het aantal besmettingen in Groot-Brittannië is gestegen tot zeven.

Ook in de Verenigde staten en Zweden is het eerste geval gemeld.

Viroloog Marion Koopmans ‘begint zich zorgen te maken’ over de uitbraken.

“We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder,” zei ze. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon.”

Viroloog Marc Van Ranst, die zich ‘al jaren zorgen maakt’ over het virus, wijst erop dat de firma Bavarian Nordic beschikt over een vaccin tegen zowel pokken als apenpokken dat recent nog werd goedgekeurd door de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA.

Love science

De FDA keurde het vaccin in september 2019 goed, vlak voor corona. De Amerikaanse overheid heeft 13 miljoen van deze vaccins ingekocht.

Publicist en jurist Sietske Bergsma reageert: “Apenpokken ’s ochtends in de krant, ’s middags een vaccin. Love science!”

Dan is er nog iets opmerkelijks. De gezondheidsministers van de G7 gaan binnenkort in Duitsland oefenen op een ‘gevaarlijke’ virusuitbraak.

Dit keer het ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3037875958 9c4bbcda8c eu poverty1

Kabinet wekt woede met verplichte warmtepomp: ‘En weer een ‘complottheorie’ die werkelijkheid wordt’

53e0d1474c53a914f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547940762a72d6914c 640 lockdown

Daar gaan we weer: WHO waarschuwt dat festivals en bijeenkomsten verspreiding apenpokken kunnen versnellen