in , ,

Daar gaan we weer: Energiebelastingen verhogen om gaten in de begroting te dekken

1756 552 716064499 lege portemonnee enkele geldstukken in de

Maatregel leidt niet tot verlaging CO2-uitstoot

Volgens uitgelekte plannen van het kabinet moet een begrotingsgat van ca. 600 mln euro onder meer gedicht worden door verhoging van de Energiebelasting voor het gebruik van met 200 mln euro.

Volgens VEMW leidt dit niet tot een lager energiegebruik en verlaging van de CO2-emisies. Het verslechtert louter de concurrentiepositie van bedrijven in .

Op Prinsjesdag presenteert het kabinet het regeringsbeleid voor het komende jaar. Daarin zal zeker opgenomen zijn wat de inzet van kabinet is ten aanzien van het - en klimaatbeleid. Volgens vorige week uitgelekte plannen moet er kennelijk een begrotingsgat gedicht worden dat ontstaan is door hogere uitgaven voor afschaffing van de dividendbelasting.

Die maatregel zou de Staatskas door aantrekking van de economie 2 mrd i.p.v 1,4 mrd euro per jaar kosten. Deel van de oplossing: verhoging van de Energiebelasting voor het gebruik van aardgas met 200 mln voor de gasverbruikers in de industrie.

Algemeen directeur Hans Grünfeld van VEMW: “de maatregel is kennelijk bedoeld om een begrotingsgat te dichten en niet om minder energie te gebruiken en daarmee de CO2-uitstoot te verlagen. Voor bedrijven die deze extra belasting moeten opbrengen is het louter een verhoging van de productiekosten zonder dat daar iets tegenover staat.

De bedrijven die gebruik kunnen maken van een verlaging van de dividendbelasting en de vennootschapsbelasting zijn namelijk niet dezelfde als zij die deze lastenverhoging gaan dragen. Het betreft de vestiging van de hoofdkantoren en niet de productievestigingen.

Dat doet het Nederlandse investeringsklimaat geen goed, maar zorgt er ook voor dat het voor die extra kosten niet geïnvesteerd kan worden in maatregelen voor uitvoering van het Klimaatakkoord, dat in de maak is om de emissies van broeikasgassen tot 2030 te reduceren.”

Lees ook eens verder bij de bron: www.vemw.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14492469847 7a01dd3a0e m smartmeter

WeekendDocu: Take Back Your Power

bqxhz87s2qy

Is hij een genie? Wie snapt wél het dividendverhaal van Rutte..?