in , ,

Daar gaan we weer: Energiebelastingen verhogen om gaten in de begroting te dekken

Maatregel leidt niet tot verlaging CO2-uitstoot

Volgens uitgelekte plannen van het moet een begrotingsgat van ca. 600 mln onder meer gedicht worden door verhoging van de Energiebelasting voor het gebruik van aardgas met 200 mln euro.

Volgens VEMW leidt dit niet tot een lager energiegebruik en verlaging van de CO2-emisies. Het verslechtert louter de concurrentiepositie van bedrijven in .

Op Prinsjesdag presenteert het kabinet het regeringsbeleid voor het komende jaar. Daarin zal zeker opgenomen zijn wat de inzet van kabinet is ten aanzien van het energie- en klimaatbeleid. Volgens vorige week uitgelekte plannen moet er kennelijk een begrotingsgat gedicht worden dat ontstaan is door hogere uitgaven voor afschaffing van de dividendbelasting.

Die maatregel zou de Staatskas door aantrekking van de economie 2 mrd i.p.v 1,4 mrd euro per jaar kosten. Deel van de oplossing: verhoging van de Energiebelasting voor het gebruik van aardgas met 200 mln voor de gasverbruikers in de .

Algemeen directeur Hans Grünfeld van VEMW: “de maatregel is kennelijk bedoeld om een begrotingsgat te dichten en niet om minder energie te gebruiken en daarmee de CO2-uitstoot te verlagen. Voor bedrijven die deze extra belasting moeten opbrengen is het louter een verhoging van de productiekosten zonder dat daar iets tegenover staat.

De bedrijven die gebruik kunnen maken van een verlaging van de dividendbelasting en de vennootschapsbelasting zijn namelijk niet dezelfde als zij die deze lastenverhoging gaan dragen. Het betreft de vestiging van de hoofdkantoren en niet de productievestigingen.

Dat doet het Nederlandse investeringsklimaat geen goed, maar zorgt er ook voor dat het geld voor die extra kosten niet geïnvesteerd kan worden in maatregelen voor uitvoering van het Klimaatakkoord, dat in de maak is om de emissies van broeikasgassen tot 2030 te reduceren.”

Lees ook eens verder bij de bron: www.vemw.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
frits
2 jaren geleden

Elimineer de Rat Rutte. Deze gore Aso heeft NL. verkwanselt aan de zionistische ‘Geldhoeren. deze meneer heeft NL. asociaal gemaakt, Burgers zijn ‘als gevolg van zijn beleid totaal van elkaar vervreemd.

Wereld Wordt Wakker
2 jaren geleden

Lees hoe de welvaart in de wereld verdeeld is en hoe met name de situatie in de afgelopen 5 jaar is verslechterd:

https://geopolitics.co/2018/09/03/how-the-rich-eat-the-poor-and-the-world/

Heel beeldend is de uitspraak dat de armen straks niets meer te eten hebben dan de rijken !!!!!

W. Wakker
2 jaren geleden

Nooit afgevraagd hoe het kan dat ondanks de vele machines, de giga massa fabrikage, de giga automatisering, de massafabrikage in lage lonen landen het vandaag de dag nodig is dat man en vrouw full time werken en dat kinderen vakken staan te vullen. Waar blijven al die inkomsten die met die arbeid worden verdiend ??? En dat te weten dat de NL belasting bij de hoogste ter wereld behoort en dat mensen zo’n 80 – 90 % van hun zuurverdiende loon naar de belasting brengen en naar de banken (die via fractionele reserve werken – dus gratis geld printen). Ik ben er voor 100 % zeker van dat hier iets heel, heel erg fout is en dat mensen in de wereld op alle fronten bedrogen, bestolen en vermoord worden.

Tokko
2 jaren geleden

Het is niet zo ingewikkeld hoor W. Wakker…
In de jaren dat normaal gesproken alleen de vaders werkten voor het gezinsinkomen, in 1960, toen ik nog een jochie was, hadden we bij lange na niet al die spullen, die de “welvaart” nu mogelijk maakt te kopen.

Een grote flatscreen TV, computer met Internet, een I-phone voor alle gezinsleden, grote auto voor de deur, caravan, Playstation voor de kids, dure merkkleertjes, elke week uit eten, 2 of 3 x op vakantie, lekker gaan stappen, popconcertje, allemaal dingen die we nu heel normaal vinden, waarvoor veel geld nodig is.

In 1960: Geen auto; in onze straat, een lange straat met honderden huizen, stonden 2 auto’s, beide ook nog in bezit van firma’s, een schildersbedrijf en een aannemer.
Een paar mensen hadden een TV, zo’n Zwart/Wit hondenhokje van Philips, wij mochten daar op woensdagmiddag naar de kinderuitzending kijken, met “de Verrekijker”, Dappere Dodo en Tante Hannie als omroepster.
Mijn vader reed een fiets, na jaren sparen een brommer.
In 1963 was een arbeiders-inkomen 85 gulden schoon (een VARA documentaire van Pier Tania ging hier over) maar we konden er van leven, met een gezin van vier personen.

Ook nu kun je met één inkomen rondkomen, als je maar op de kleintjes let en dan heb je het nog altijd veel luukser dan wij in 1960…

Tokko

WeekendDocu: Take Back Your Power

Is hij een genie? Wie snapt wél het dividendverhaal van Rutte..?