in , , ,

Is hij een genie? Wie snapt wél het dividendverhaal van Rutte..?

Niemand die het snapt. Het door Mark Rutte dictatoriaal geïnitieerde en evenzo dictatoriaal doorgedreven wetsvoorstel om de dividendbelasting voor buitenlandse aandeelhouders af te schaffen. Zeker niet nu allerlei belanghebbenden ZELF al hebben gezegd, zoals buitenlandse beleggers, dat ze er helemaal niet zo’n baat bij hebben. Niemand die het nog snapt.

Heeft het niets te maken met dat multi-nationalsverhaaltje van Rutte, maar met de grote claims die dreigen van buitenlandse aandeelhouders die buiten de boot dreigen te vallen en al in andere landen hun gelijk hebben gekregen met hun juridische claims.. (HIER)

dividend

Hoe het ook zij, Mark Rutte staat volledig alleen in het kabinet met zijn eis (HIER).Maar hij maakt uiterst sluw gebruik van het overeengekomen regeerakkoord. Want politiek zou politiek niet zijn, als de regeringspartijen D’66 en ChristenUnie niet al duidelijk zouden hebben gemaakt, dat hen geen blaam treft en dat ze bereid zouden zijn, het voorstel tot intrekking van die dividendbelasting in te trekken. Zij wijzen al met virtuele vingers naar Rutte; lekker sfeertje koekepeertje in het coalitie-overleg.

Maar meteen ook -laten we dat niet vergeten- een fantastische kans voor deze partijen, inclusief het meelopende schaap, het CDA, om Rutte publiekelijk een hak te zetten en er met de victorie er vandoor te gaan, door bijv. het kabinet te laten vallen.!.

In een marktonderzoek bleek 57% van de Nederlanders te vinden, dat het kabinet het plan moet intrekken. En van de achterban van de vier coalitiepartijen, blijkt alleen bij VVD-stemmers een minieme meerderheid van 51% voorstanders te vinden.. Zij vinden dat het schrappen van de dividendbelasting goed is voor de Nederlandse economie. Maar bij de D66- en CDA-stemmers is het slechts 30%.

Met name ChristenUnie-fractieleider Gert-Jan Segers zal het bij de komende Kamerdebatten over dit wetsvoorstel, met veel moeite kunnen opbrengen de afschaffingsmaatregel als een plichtsgetrouwe coalitiepartner te verdedigen. Fractiegenoot Eppo Bruins spreekt over ‘een meloen die de CU heeft moeten doorslikken’ tijdens de formatie-onderhandelingen.

BRON>https://www.wanttoknow.nl/nieuws/rutte-n-genie-wie-snapt-wel-t-dividendverhaal/

Kijk naar deze YouTube en je ziet het hele drama nog een keer voorbij komen.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

Petitie voor behoud van dividendbelasting

Gericht aan:
De leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal

Geachte leden van de Tweede Kamer,

Het kabinet is van plan de dividendbelasting af te schaffen.

Wij, burgers en belastingbetalers, constateren dat dit plan jaarlijks een gat van 1,4 miljard euro slaat in de Nederlandse begroting.

Het voordeel komt terecht bij buitenlandse aandeelhouders en multinationals, en spekt vooral de schatkist in andere landen.

82 procent van de Nederlanders wil de afschaffing niet.

En alle onafhankelijke experts en economen stellen dat dit niet bijdraagt aan een beter investeringsklimaat. Het schept geen nieuw werk, op een handjevol banen na bij een enkele multinational of fiscaal advieskantoor.

Deze eenzijdige bevoordeling van buitenlandse aandeelhouders en enkele multinationals vinden wij niet terecht. 1,4 miljard euro kan veel nuttiger besteed worden.

Daarom doen wij een beroep op u: doe wat goed is voor gewone Nederlanders. Zwicht niet voor de lobby van de multinationals, maar investeer in de kwaliteit van onze samenleving!

Schaf de dividendbelasting niet af!

Teken de petitie hier: Tax Justice NL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1756 552 716064499 lege portemonnee enkele geldstukken in de hand 610x410

Daar gaan we weer: Energiebelastingen verhogen om gaten in de begroting te dekken

7118420905 a09151598d kabouter

Tuinkabouters van DENK na aanslag Amsterdam CS: ‘Meer aandacht voor rechts-extremisme’