in

Daar is ie dan: Luchtvaartbranche komt met digitaal ‘coronapaspoort’ voor reizigers

De luchtvaartsector komt met een eigen ‘coronapaspoort’ waarmee reizigers snel kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of de noodzakelijke negatieve test voor het hebben ondergaan die in sommige landen verplicht is.

Daarmee wil de internationale luchtvaartbrancheorganisatie IATA het internationale reizen vergemakkelijken. De app moet begin volgend jaar beschikbaar komen.

In het paspoort moeten informatie over reisvereisten, zoals verplichte tests of vaccinaties, beschikbaar komen voor reizigers, maar moet ook snel te zien zijn of de passagiers aan die eisen voldoen.

Daardoor moeten overheden, laboratoria, luchtvaartmaatschappijen en reizigers informatie kunnen aanleveren die dan in die app gekoppeld worden. Daarbij maakt de IATA gebruik van software die het eerder al ontwikkelde om te kijken of reizigers de juiste visa hebben.

Volgens de branchevereniging slaat de app geen gegevens op en maakt die gebruik van de . iPhone-gebruikers kunnen in het eerste kwartaal van volgend jaar de app gaan gebruiken, verwacht de IATA.

Mensen met een Android-telefoon moeten tot het tweede kwartaal wachten.

De komende tijd test de branchevereniging het coronapaspoort samen met luchtvaartconcern IAG, het moederbedrijf van onder meer ……

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NWO in volle actie !!!! Bent U al Wakker ?
4 maanden geleden

Als mensen nog twijfelden over een Nieuwe Wereld Orde waarbij mensen voor 100 % in de gaten worden gehouden met alle mogelijke manieren dan is dit een prima bewijs ….

Drone-nation: Politie gaat automatische drones (The Beast) als verkenner inzetten

Ministerie wil door met subsidie voor aanmoedigen vertrek uitgeprocedeerde asielzoekers(wat niet gebeurt)