in , , ,

De IATA Travel Pass is in aantocht, app bepaalt of jij mag vliegen

Corona paspoort vliegen app IATA

Vanaf het eerste of tweede kwartaal 2021 kunnen de eerste passagiers gebruik maken van de IATA Travel Pass.

Een digitaal paspoort dat laat zien dat jij geen corona hebt en mogelijks zelfs al een vaccin hebt ontvangen.

De luchtvaartsector heeft het zwaar gehad in 2020, heel zwaar en zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer zoveel mogelijk passagiers aan boord te krijgen. De manier waarop ze denken dat voor elkaar te krijgen is via een soort gezondheidspaspoort.

Om te voorkomen dat het janboel wordt en iedere maatschappij op eigen houtje gaat proberen het wiel uit te vinden, moet er “uiteraard” een wereldwijde oplossing worden gevonden en wie kan dat beter dan de IATA, zo zeggen zij zelf.

De International Air Transport Association (IATA), gevestigd in Montreal, werd opgericht in 1945 als handelsorganisatie met als doel om te functioneren als een samenwerkingsorgaan tussen alle aangesloten luchtvaartmaatschappijen. De samenwerking moet zorgen voor veilige, betrouwbare luchtvaartdiensten en economische voordelen.

Zij zijn dan ook degene die komen met hun IATA Travel Pass, of beter gezegd, een coronapaspoort voor vliegtuigpassagiers. Het is uiteraard ook geen papieren document maar digitaal. En in dat digitale document kan alle voor een reis noodzakelijke gezondheidsinformatie worden opgeslagen, zoals of iemand onlangs is getest gecombineerd met de uitslag en straks of en wanneer iemand is gevaccineerd.

Op dit moment zijn er landen, zoals Spanje, die eisen dat iemand bij binnenkomst via een vliegveld of haven een negatief PCR-testresultaat kan overleggen. Het schijnt volgens bepaalde berichten dat ook Nederland en België dergelijke stappen overwegen als mensen terugkeren uit een zogenaamd risicogebied.

Maar, de negatieve PCR test is natuurlijk maar een lapmiddel, want waar het om gaat, waar het altijd om gaat, is dat ze willen dat mensen die van A naar B reizen gevaccineerd zijn.

Deze IATA Travel Pass kan je uiteraard op je telefoon downloaden en dan krijg je niet alleen up-to-date informatie over je reisbestemming, maar je kunt ook direct zien of jij aan alle voorwaarden voldoet om naar je gekozen bestemming te mogen reizen.

Op dit moment wordt het systeem getest door …..

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
54e9d3464b54ad14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714e742678d1924c 640 sinterklaas

Bankrekeninghouder gelooft niet meer in Sinterklaas

53e1d74b4e51ac14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c702d7dd39045 640 corona vaccins

COVID19-maatregelen maken ons ON-menselijk…