in

Ministerie wil door met subsidie voor aanmoedigen vertrek uitgeprocedeerde asielzoekers(wat niet gebeurt)

Het ministerie van en Veiligheid gaat door met het subsidiëren van projecten die uitgeprocedeerde moeten stimuleren terug te keren naar land van herkomst.

Uit onderzoek blijkt dat deze projecten in absolute aantallen niet heel veel opleveren, maar staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) ziet genoeg positieve resultaten om hier wel mee door te gaan.

De subsidieregeling Ondersteuning Zelfstandig Vertrek (OZV) kwam begin dit jaar onder vuur te liggen na onderzoek van Nieuwsuur. Het programma concludeerde dat er maar weinig deelnemers van deze projecten daadwerkelijk terugkeren.

Ook is het moeilijk na te gaan of de mensen die wel terugkeren dat ook daadwerkelijk doen door deze trainingen.

De onderzoekers keken in totaal naar 17 projecten waarbij deelnemers bijvoorbeeld vaktrainingen krijgen. In totaal keerden 560 mensen (45 procent van alle deelnemers) uiteindelijk terug naar het land van herkomst.

De onderzoekers die de regeling evalueerden, vinden dit een “relatief geringe kwantitatieve meerwaarde”.

In een brief aan de noemt Broekers-Knol het toch een “behoorlijk” resultaat dat “bijna de helft van het aantal deelnemers daadwerkelijk vertrekt”.

Lees verder bij de bron: WNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Daar is ie dan: Luchtvaartbranche komt met digitaal ‘coronapaspoort’ voor reizigers

Met je 5G: China stuurt eerste 6G-satelliet de ruimte in