in , ,

Dan weet u het alvast: ‘Zorgpremies zullen blijven stijgen door gefaseerde overheveling’

14895278831 326a0f86a0 kosten1

De kans is levensgroot dat de zorgpremies ook de komende jaren zullen stijgen. Dat zegt Peter Ruys van zorgkiezer.nl tegen BNR. Doordat de maatregelen van de overheveling van zorgtaken gefaseerd worden ingevoerd, zal de rekening ook de komende jaren steeds meer bij de zorgverzekeraars en dus bij de premiebetalers worden gelegd.

Zorgverzekeraars zullen naar verwachting steeds vaker de prijs als belangrijkste criterium hanteren bij de selectie van ziekenhuizen voor specifieke behandelingen. Volgens de ziekenhuizen is 60 procent van de onderhandelingen met zorgverzekeraars gebaseerd op de prijs, zegt Ruys op basis van onderzoek.

“De landelijke overheid gooit de zorgtaken feitelijk over de schutting en zegt: ‘zorgverzekeraars en gemeenten, gaan jullie dat maar doen’, maar geeft daar niet genoeg geld bij. Dus de verzekeraars kunnen eigenlijk maar één ding doen en dat is de prijs fors verhogen.”

Lees verder via BNR Nieuwsradio.

 

Foto via Skley cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14127345302 e8e379cfca TTIP1

Warmmakertje voor #TTIP, trap er niet in; Doorbraak: China en VS schrappen handelstarieven

ea9bf334c7386c9aed291a6e 640 gezondheidszorg1

Bijna liveblog: Het grote 2015 zorgpremie verhoging topic inclusief participeren; verplicht betalen voor wat je zelf moet doen.