in , , ,

De Brusselse informatieoorlog om de democratie

geralt / Pixabay

Het is duidelijk dat de Europese Commissie geen democratie (meer) wil, maar al geruime tijd in een toestand van hybride oorlogsvoering verkeert, nu de Europese in rap tempo naderen. We zouden maar al te graag deze paranoïde StratCom-types in Brussel willen uitlachen…. maar de situatie is daarvoor te bedroevend. U, de kiezer, wordt geacht uw mond te houden en te doen wat u verteld wordt.

Eerst de presidentsverkiezingen in de VS, toen de overspannen Nederlandse reactie, en nu de invloed van meningen van andersdenkenden op de aanstaande Europese verkiezingen? Brussel voedt de angst voor (uiteraard Russische) cyberaanvallen en nepnieuws – zelfs Leaks worden nu aangepakt met nog net niet de hulp van het leger.

Om alles volgens haar eigen wensen te laten verlopen had de EU een grote conferentie in Brussel georganiseerd met als titel “Election Defending Democracy in the Digital Age – Building Resilience to Cyber Enabled Threats to Elections” (PDF hier).

De Britse minister van buitenlandse zaken en de voormalige secretaris-generaal van de NAVO, Rasmussen (die nu de leiding heeft over de Transatlantische Commissie inzake verkiezingsintegriteit) hadden het woord gevoerd. Onze haren gingen er van overeind staan. Want net zoals bij de toespraak “State of the Union” van EC-alcoholist Juncker worden verkiezingsmanipulatie, verkiezingscontrole, verkiezingsboycot, nepnieuws, cyberaanvallen, enz. enthousiast op een hoop gegooid.

Zo noemde de heer King zelfs Leaks en Hacks een “bedreiging” voor de Europese democratie – hij vindt ongetwijfeld dat de lekken van de brieven van Hillary Clinton nooit hadden mogen worden gepubliceerd…. en dat klokkenluiders in het gevang gezet moeten worden. Zoals verwacht richtte de psychopaat Rasmussen zijn pijlen maar weer eens op Rusland. “The playbook is from Russia”, zei hij – zonder uit te leggen aan welke “aanval” hij precies refereert. Dacht hij misschien aan de verkiezingen in Macedonië? Die waren immers door bijna tweederde van de burgers van het land geboycot, en uiteraard is Rusland daar natuurlijk de schuldige van. Dat de EU en de NAVO zich eerder flink met die verkiezingen hadden bemoeid, heeft Rasmussen niet gezegd!

Afgezien van dit alles is het nog maar de vraag of de Europese verkiezingen daadwerkelijk worden bedreigd – en zo ja, door wie. De Amerikaanse president Trump heeft eerder al haattirades op de EU losgelaten. “De EU is gevormd om van ons te profiteren”, zei de machtigste man in de , en dat is niet echt de reden maar wel degelijk de bedoeling van Brussel. Moeten we ons beschermen tegen hem en zijn volgelingen? Kan Trump de verkiezingsuitkomsten vervalsen?

En hoe moet het eigenlijk in zijn werk gaan – met 27 nationale verkiezingen, die alleen Europese verkiezingen worden genoemd omdat ze de leden van het Europees neparlement betreffen? Wat betreft het stemmen moeten wij van de EU “eigen volk eerst” kiezen… stemmen op een politicus uit een ander lang is uit den boze.

De regels zijn overal anders, de kiesdistricten hebben verschillende grootten, de onderwerpen zijn voornamelijk nationaal gedefinieerd. En de “Europese” *proest* topkandidaten kunnen zoals gezegd alleen in hun thuisland worden gekozen! En dan hebben we het nog niet eens over de zetelverdeling, helemaal aan het einde van ingewikkelde berekeningen die vrijwel niemand echt doorziet. Zelfs als je het zou willen, kun je deze verkiezingen nauwelijks manipuleren …

Tot nu toe hebben we nog geen succesvolle desinformatiecampagnes in de EU meegemaakt – behalve van de zijde van de EU, de NAVO en de ECB ten tijde van het Brexit-. Niettemin plant de EU nu een massale informatieoorlog – zelfs geautoriseerde partijen in de EU worden met straf bedreigd.

Dit is duidelijk op te maken uit de conclusies van de EU-top. Hier zijn de bijbehorende passages:

Protect the Union’s democratic systems and combat disinformation, including in the context of the upcoming European elections, in full respect of fundamental rights. In this respect, the measures proposed by the Commission on election cooperation networks, online transparency, protection against cybersecurity incidents, unlawful data manipulation and fighting disinformation campaigns and tightening the rules on European political party funding deserve rapid examination and operational follow-up by the competent authorities. The Commission will assess the implementation of the Code of Practice on disinformation by the end of the year. The European Council looks forward to the Action Plan for a coordinated EU response, to be presented by December 2018, as set out in its June conclusions.

De uitkomsten van de top gaan over “hybride bedreigingen”, desinformatie en cyberaanvallen, die in één adem genoemd worden met chemische, biologische en nucleaire gevaren. Als dat geen aanval is op de vrijheid van meningsuiting en de pers …

Wat en transparantie betreft, zou Brussel het goede voorbeeld moeten geven: we kunnen nauwelijks een groter moeras van vriendjespolitiek vinden, en samen met grootschalige incompetentie en corruptie is het een explosief mengsel.

Het verkiezingssysteem van de EU komt niet eens in de buurt van enige vorm van democratie. En wel sancties opleggen aan Rusland, maar niet aan Saoedi-Arabië. Hypocrisie staat bij de EU hoog in het vaandel.

Net als in ons land op Orwelliaase manier de mening van de burgers gevraagd wordt over de zomer/wintertijd (de regering bepaalt wie daarover haar mening mag geven) hebben we dus ook in Brussel een waarheids-commissaris in Brussel die van de Europese Commissie een vergunning krijgt om op te eisen van partijen die communicatief niet in het gareel lopen. Het veriest weinig fantasie om je voor te stellen wie straks “aangepakt” zullen worden, immers de verdachten zijn al bekend.

Het heeft alles veel weg van “Objective 17c” van het -migratiepact dat van onze regering en de politieke partijen (uitgezonderd SP, FvD en de PVV, die tegen het afstaan van zijn) straks van start kan gaan:

Promote independent, objective and quality reporting of media outlets, including internetbased information, including by sensitizing and educating media professionals on migration-related issues and terminology, investing in ethical reporting standards and advertising, and stopping allocation of public funding or material support to media outlets that systematically promote intolerance, xenophobia, racism and other forms of discrimination towards migrants, in full respect for the of the media.

In gewoon Nederlands: wie zich ook maar een beetje verzet tegen van
buitenaf opgelegde besluiten, komt flink in de problemen.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bijstand trekken met tweede huis in buitenland? Als je van Turkse komaf bent, kan dat gewoon

Peiling: Nederland wil van Rutte af!