in , ,

Bijstand trekken met tweede huis in buitenland? Als je van Turkse komaf bent, kan dat gewoon

turkije 1540053039
Ben_Kerckx / Pixabay

Enige tijd geleden werden ambtenaren door de op de vingers getikt wanneer ze onderzoek deden naar bijstandsgerechtigden, die mogelijk een huis in het buitenland hadden. ‘,' zei de rechter.

Nu mag onderzoek wel maar durft niemand meer, dus de zwendel gaat door!

Het blijkt al jaren een probleem te zijn voor ambtenaren van de om tegen te gaan. Of het nou om uitkeringen gaat of schulden die nog openstaan, in beide gevallen hoort men niet een tweede huis of een dikke auto in het buitenland te hebben.

Wanneer men, ook bij de Belastingdienst, patronen leert herkennen bij bepaalde bevolkingsgroepen komt men er al snel achter dat Turken in er nogal een handje van hebben om flink wat bezit in Turkije te hebben, dit niet aan te geven in Nederland en terwijl ze een of schulden hebben, dit alsnog te verzwijgen.

Menig ambtenaar zag dit, wilde dit hard maken en aanpakken. ‘Mag niet, want discriminatie,' zei de rechter. Nu zal een ambtenaar dus ‘algemeen onderzoek moeten doen' en dus ook die ene verhuisde Italiaan of Serviër in zijn gemeente even kritisch moeten natrekken, terwijl het nog steeds om die Turk gaat. Logisch dus dat ambtenaren geen onderzoek gaan doen. Je bent er veel meer tijd door kwijt, doet je best om niet als racist te boek komen te staan en degene waar je onderzoek naar doet hoeft maar één keer te miepen over dat het discriminerend is en je hebt zelf een heel onderzoek aan je broek hangen.

Deugen wint het weer van gezond verstand maar die 8.000-12.000 Turken frauderen lekker verder…

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tikkie

Let op! Groen slotje helpt criminelen bij Tikkie fraude

democratie 1540120843

De Brusselse informatieoorlog om de democratie