in , ,

Peiling: Nederland wil van Rutte af!

Een kleine meerderheid van de kiezers (53 procent) kan zich volgens de laatste peiling van Maurice de Hond vinden in de motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte.

Een deel van de oppositie zegde het vertrouwen in de premier begin deze week op vanwege zijn optreden rond de dividendbelasting. Een op de vijf (20 procent) ondervraagde panelleden die stemmen, vindt zelfs dat Rutte moet opstappen.

Van de -kiezers uit de steekproef is 43 procent het eens met de motie die, als hij was aangenomen, een einde had gemaakt aan Rutte’s premierschap.

In de Tweede Kamer stemden 49 Kamerleden voor de motie, waaronder die van Rutte’s voormalige coalitiegenoot PvdA. Dat ligt gevoelig, want de coalitie van VVD, CDA, D66 en zou steun van de sociaaldemocraten goed kunnen gebruiken als ze haar meerderheid in de Eerste Kamer kwijtraakt.

Bestemming dividendbelasting

Over de bestemming van de 1,9 miljard die gemoeid was met afschaffing van de dividendbelasting, die niet doorgaat, denken kiezers wisselend. Slechts 19 procent vindt het een goede keuze om het geld geheel te besteden aan andere manieren om het vestigingsklimaat voor bedrijven te verbeteren.

Een grotere groep (44 procent) ziet het liefst dat een deel van het bedrag daaraan wordt uitgegeven en de rest naar ,,de burger” gaat. Een derde vindt dat helemaal niet in het vestigingsklimaat moet worden geïnvesteerd.

Lees ook eens verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Brusselse informatieoorlog om de democratie

Het Duitse leger traint voor burgeroorlog-scenario’s in eigen land