in , ,

Peiling: Nederland wil van Rutte af!

Een kleine meerderheid van de kiezers (53 procent) kan zich volgens de laatste peiling van Maurice de Hond vinden in de motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte.

Een deel van de oppositie zegde het vertrouwen in de premier begin deze week op vanwege zijn optreden rond de dividendbelasting. Een op de vijf (20 procent) ondervraagde panelleden die VVD stemmen, vindt zelfs dat Rutte moet opstappen.

Van de CDA-kiezers uit de steekproef is 43 procent het eens met de motie die, als hij was aangenomen, een einde had gemaakt aan Rutte’s premierschap.

In de Tweede Kamer stemden 49 Kamerleden voor de motie, waaronder die van Rutte’s voormalige coalitiegenoot PvdA. Dat ligt gevoelig, want de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zou steun van de sociaaldemocraten goed kunnen gebruiken als ze haar meerderheid in de Eerste Kamer kwijtraakt.

Bestemming geld dividendbelasting

Over de bestemming van de 1,9 miljard euro die gemoeid was met afschaffing van de dividendbelasting, die niet doorgaat, denken kiezers wisselend. Slechts 19 procent vindt het een goede keuze om het geld geheel te besteden aan andere manieren om het vestigingsklimaat voor bedrijven te verbeteren.

Een grotere groep (44 procent) ziet het liefst dat een deel van het bedrag daaraan wordt uitgegeven en de rest naar ,,de burger” gaat. Een derde vindt dat helemaal niet in het vestigingsklimaat moet worden geïnvesteerd.

Lees ook eens verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

6 Comments

Laat een reactie achter
 1. Het gaat niet om een paar centen. Het gaat er om dat de burgers Rutte niet kunnen vertrouwen. De man is niet eerlijk, hij liegt, hij komt beloften niet na. De sterke indruk is dat hij een loopjongen is van de banken en multinationals en bovendien is hij een globalist en steunt een elite achter de schermen (zoasl Bilderberg) om een wereldregering te vormen en alle bevoegdheden te deponeren bij de EU en in latere fase bij die wereldregering.
  Referenda worden zorgvuldig aan de kant geparkeerd en zo moddert meneer verder …. Weg ermee !!!!

 2. En de volgende keer stemmen de calvinistische schapen weer op deze maffia figuur.
  .
  Die stemmen zijn in mijn ogen al jarenlang discutable, “Alles blijft immers binnenskamers” !!
  ,
  Democratische Rechtstaat !! ???

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

De Brusselse informatieoorlog om de democratie

Het Duitse leger traint voor burgeroorlog-scenario’s in eigen land