in , ,

De EU bouwt een verzorgingsstaat… voor multinationals: Belasting Unie wordt realiteit

5826490532 428b47988c eussr11

De EU stelt niet teleur in hun acteren, doet weer precies wat je verwacht. De EU zet zich volcontinu in voor het herinrichten van de samenlevingen in de door de EU bezette gebieden voor het grootbedrijf. En dat gaat als twee wolven en een schaap die het diner bepalen. De burger is uiteraard geen partij die hier aan tafel zit, die moet het dus ontgelden. Nu dus met het realiseren van de belasting unie. De EU introduceert federale belastingregels:

De Europese Unie breekt de verzorgingsstaat voor burgers af en bouwt daarvoor in de plaats een verzorgingsstaat voor multinationals. Dat [..] is de consequentie van de nieuwe plannen voor een Europese winstbelasting die de Europese Commissie onlangs heeft gepresenteerd.

De ongewenste Federale EU Superstaat wil uiteraard alleen-heers-grip krijgen op alle belastingsysteem in de door de EU bezette gebieden. Onder het mom van ‘rechtvaardige belastingen’ begint de EU nu dus de Belasting Unie. Tot nu toe bepaalt de EU niet rechtstreeks de belastingen in Europa, dat gaan ze nu dus veranderen. De EU komt met het CCCTB voorstel: ‘Rechtvaardige belasting voor het grootbedrijf’.

Klinkt dat goed? Dat is het niet. Niet voor u, in ieder geval.

ccctb

Met grote woorden, grote macht grijpen

Met grote woorden en nog grotere beloften presenteerde de Europese Commissie afgelopen week haar voorstellen voor een CCCTB, de winstbelasting die binnen de Europese Unie moet gaan gelden voor alle multinationals met een jaaromzet van meer dan 750 miljoen euro.

Klinkt wellicht goed, totdat je bedenkt dat dit de eerste stap is in een totalitair belastingsysteem waarop wij (de bevolking) geen enkele inspraak meer krijgen. In het geval van de EU betekent dat het volgende:

Waarom wil de Europese Commissie dit? Ze geeft drie redenen. In de eerste plaats past het binnen een strategie van ‘eerlijke’ belastingen, zo claimt de Commissie. Dat klinkt goed, maar eerlijke belastingen in de ogen van de Commissie zijn, in tegenstelling tot wat Paul Tang eruit begrijpt, geen eerlijke belastingen voor de Europese burgers, voor wie elementen als rechtvaardigheid en welzijn zwaar wegen. Nee, volgens de Commissie moeten belastingen vooral eerlijk zijn tegenover bedrijven. Daar ligt de eerste prioriteit.

Juist. De EU is hier weer de belangen aan het behartigen van het grootbedrijf. Is uit op voortdurend lage belastingdruk voor multinationals, zonder dat individuele lidstaten (laat staan bevolkingen!) in Europa daar iets aan kunnen veranderen. Herinner: het huidige EU opperhoofd, Don Juncker, was jarenlang het syndicaat-kopstuk uit Luxemburg. Het is dus volledig duidelijk welk een systeem de Europese Commissie hier voor ogen heeft. (Hint: LuxLeaks.) Het grootbedrijf hoort onaantastbaar boven de bevolking te staan! U twijfelt aan die uitspraak? Bestudeer het recent afgetekende CETA-verdrag nog eens goed.

De EU Prime Directive: Dien de belangen van het grootbedrijf

Een voorbeeld: De EU heeft als Primaire Missie het belang van het grootbedrijf dienen. En dan wellicht, als het echt niet anders kan, want het volk mag eigenlijk geen enkel profijt ervaren, een resterende kruimel voor de bevolking. Zoals lagere roaming-kosten voor burgers, waar de EU graag mee pocht. Die lagere roaming-kosten zijn echter slechts een onvermijdelijk bij-resultaat van het feit dat de EU het alleen heers recht op alle telecom-markten wilde toe-eigenen onder het programma ‘Single Digital Market’.

Als bij-effect van de Single Telecom Market wordt het fenomeen roaming conceptueel nogal vreemd. Je kan immer niet ‘roamen’ als heel Europa één ‘interne’ markt is. Roaming-kosten moesten dus verdwijnen als voorwaarde voor de verder doorgaande EU integratie naar die één enkele interne markt. (U herinnert het EU motto: Ein Reich, Ein Markt, etc)

De EU kon er in deze dus niet veel aan doen dat de burger per ongeluk hier een marginaal voordeel kon ervaren tijdens het gereed maken van heel Europa voor het totalitaire telecom grootbedrijf. Het alternatief was dat de EU de prijzen voor alle inwoners moest verhogen, en dat is natuurlijk een PR-nachtmerrie. Toen kon die kolere-burger dus toch nog een voordeel ervaren, jammer maar helaas, het was niet anders.

De Missie van de EU

De EU creëert uiteraard één afzetgebied (wat is dat een prachtig van toepassing zijnde woord) van geheel Europa dus. Deze Single Market (Ein Reich, Ein Markt) komt tot stand om de Politieke ‘Ever Closer Union’ te realiseren, het centraal technocratisch aansturen van 500 miljoen inwoners vanuit Brussel, zonder uiteraard democratische inspraak.

De EU creëert één markt dus voor het alles overkoepelend grootbedrijf dat nooit geen last meer zal hebben van enige inspraak door burgers of lidstaten. En, zoals u begrijp, dat betekent ook nagenoeg geen belastingdruk, dus het formeren van een Federale Belasting Unie. En de EU neemt hier weer een stapje naar die totalitaire federale realiteit van corporatocratie, het geregeerd worden door het grootbedrijf.

Het lijkt wellicht in de media alsof de EU in de problemen zit, maar laat je niets wijs maken. De EU koerst op volle stoom door naar een Totalitaire Federale Overheid, waar het grootbedrijf volledig heilig is verklaard en de bevolking als slaaf uitgeperst moet worden. De EU neemt geen gas terug, de EU zit niet in de problemen, de EU walst gewoon op volle kracht door, recht over de bevolking heen.

De EU is er écht niet voor u. U bent er voor de EU, en de EU is de oppermachtige belangenvertegenwoordiger (één missie: het grijpen van macht) voor het grootbedrijf.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2584948850 a208f7e5a5 privacy explained e1425596722203

Kun je nog zomaar verdwijnen?

election early results2 1

WRCB TV heeft per ongeluk de verkiezingsresultaten gepubliceerd: Hillary wint met 42% op Trump’s 40%