De Eurocommissaris TTIP geeft nu openlijk toe: ze werkt niet voor de Europese bevolking

Het hoge woord is eruit. De Eurocommissaris verantwoordelijk voor TTIP geeft het nu openlijk toe: ze werkt niet voor de Europese bevolking. Ze heeft geen mandaat nodig van de Europese bevolking en hoeft als zodanig ook geen verantwoording af te leggen aan de Europese bevolking. Zoals de journalist schreef ‘Ik dacht niet dat TTIP nog griezeliger kon worden, maar toen sprak ik met de officiële EU verantwoordelijke’.

De uitspraak van Malmstrom ‘Ik krijg mijn mandaat niet van de Europese bevolking’, was een reactie op een vraag of ze in het zicht van de honderdduizenden demonstranten nog wel haar pro-TTIP beleid kon handhaven:

When put to her, Malmström acknowledged that a trade deal has never inspired such passionate and widespread opposition. Yet when I asked the trade commissioner how she could continue her persistent promotion of the deal in the face of such massive public opposition, her response came back icy cold: “I do not take my mandate from the European people.”

En daarmee is de discussie of TTIP wel/niet goed is voor de samenleving voor eens en voor altijd geslecht. Het volk wordt dus in het geheel niet vertegenwoordigd bij de onderhandelingen over TTIP.

TTIP wordt niet voor ons gedaan, TTIP wordt ons aangedaan. TTIP is gericht tegen ons. Frans Timmermans (PvdA) is het overigens volledig eens met de uitspraak van Malmstrom.

Overigens heeft de tweede kamer WEL een mandaat van het volk, dus als die Ja zegt tegen TTIP (en ze is voornemens ja te zeggen!) is haar beleid in strijd met het volk. Uiteraard gaat Malmstrom als volleerd dictator proberen de lidstaten en parlementen te passeren bij het vestigen van het TTIP verdrag. Uw welzijn: van geen belang in de EU.

Woensdag 14 oktober, de dag van het volk!

Gelukkig wordt het volk eindelijk wakker. Er waren honderdduizenden demonstranten tegen TTIP op de been afgelopen dagen, er zijn ruim 3 miljoen handtekeningen verzameld tegen TTIP op de enige mogelijke officiële manier van inspraak in EU regelgeving, de anti TTIP-referendum petitie haalde in een paar dagen tijd 20.000 handtekeningen op voor een referendum en onlangs haalde het associatie verdrag van Oekraine een kleine 500.000 handtekeningen binnen… Nieuwe precedenten worden gezet, het volk is weer betrokken.

Morgen is daarbij een bijzondere dag. We horen officieel van de kiesraad hoeveel handtekeningen opgehaald zijn voor een (raadgevend) referendum over de EU uitbreiding en of dat referendum (de eerste in zijn soort!) er komt. Daarnaast wordt Burgerinitiatief Ons Geld morgen besproken in de tweede kamer. Hoewel de politici afgelopen tijd steeds weer duidelijk laten weten volledig voor zichzelf (en de grote bedrijven) gestart te zijn, wordt het volk weer actief. De terugkeer van de bevolking. Er is daardoor weer hoop op enige democratie in onze toekomst!

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!

 

Photo by Rasande Tyskar

 • 2.1K
 • 3
 •  
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Mirlo schreef:

  Brussel behandeld de belangen van een plutocratisch immorele oligarchen fascistoïde Kapitalistisch Maffia op de beursen. De Maffia gebruikte indertijd machinepistolen. De burger moet dus keihard optreden

  • armand perrenet schreef:

   Hoe hard is keihard, ik begin altijd de zenuwen te krijgen als burgers beginnen te betogen dat er keihard opgetreden moet worden. Ik heb dat al een keer meegemaakt, uiteindelijk liepen die burgers allemaal in uniform.

 2. paula van den dolder schreef:

  Ja, dat heb ik al jaren met lede ogen aan gezien en vaak dacht ik er het mijne van, maar goed dat we wakker worden before the nightmare becomes a total living reality. Thanks and bon courage, to all that oppose the Bruxelles sprouts plutoligarchs…………………………………………..chapeau.

 3. ,Fred schreef:

  Juristern in het bedrijfsleven dicteren de Wetgeving in “Conceptvorm” – en de Politici nemen dit concept of voorstel over -waarna dit in officiele Wetgeving wordt gegoten. Zo simpel gaat dat. Dit noemt men Democratisch besloten

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: