in , , , ,

De Eurocommissaris TTIP geeft nu openlijk toe: ze werkt niet voor de Europese bevolking

7813833426 bd204e0bfa fuck e1444753858384

Het hoge woord is eruit. De Eurocommissaris verantwoordelijk voor TTIP geeft het nu openlijk toe: ze werkt niet voor de Europese bevolking. Ze heeft geen mandaat nodig van de Europese bevolking en hoeft als zodanig ook geen verantwoording af te leggen aan de Europese bevolking. Zoals de journalist schreef ‘Ik dacht niet dat TTIP nog griezeliger kon worden, maar toen sprak ik met de officiële EU verantwoordelijke'.

De uitspraak van Malmstrom ‘Ik krijg mijn mandaat niet van de Europese bevolking', was een reactie op een vraag of ze in het zicht van de honderdduizenden demonstranten nog wel haar pro-TTIP beleid kon handhaven:

When put to her, Malmström acknowledged that a trade deal has never inspired such passionate and widespread opposition. Yet when I asked the trade commissioner how she could continue her persistent promotion of the deal in the face of such massive public opposition, her response came back icy cold: “I do not take my mandate from the European people.”

En daarmee is de discussie of TTIP wel/niet goed is voor de samenleving voor eens en voor altijd geslecht. Het volk wordt dus in het geheel niet vertegenwoordigd bij de onderhandelingen over TTIP.

TTIP wordt niet voor ons gedaan, TTIP wordt ons aangedaan. TTIP is gericht tegen ons. Frans Timmermans () is het overigens volledig eens met de uitspraak van Malmstrom.

Overigens heeft de WEL een mandaat van het volk, dus als die Ja zegt tegen TTIP (en ze is voornemens ja te zeggen!) is haar beleid in strijd met het volk. Uiteraard gaat Malmstrom als volleerd dictator proberen de lidstaten en parlementen te passeren bij het vestigen van het TTIP verdrag. Uw welzijn: van geen belang in de EU.

Woensdag 14 oktober, de dag van het volk!

Gelukkig wordt het volk eindelijk wakker. Er waren honderdduizenden demonstranten tegen TTIP op de been afgelopen dagen, er zijn ruim 3 miljoen handtekeningen verzameld tegen TTIP op de enige mogelijke officiële manier van inspraak in EU regelgeving, de anti TTIP-referendum petitie haalde in een paar dagen tijd 20.000 handtekeningen op voor een en onlangs haalde het associatie verdrag van Oekraine een kleine 500.000 handtekeningen binnen… Nieuwe precedenten worden gezet, het volk is weer betrokken.

Morgen is daarbij een bijzondere dag. We horen officieel van de kiesraad hoeveel handtekeningen opgehaald zijn voor een (raadgevend) referendum over de EU uitbreiding en of dat referendum (de eerste in zijn soort!) er komt. Daarnaast wordt Burgerinitiatief Ons Geld morgen besproken in de tweede kamer. Hoewel de politici afgelopen tijd steeds weer duidelijk laten weten volledig voor zichzelf (en de grote bedrijven) gestart te zijn, wordt het volk weer actief. De terugkeer van de bevolking. Er is daardoor weer hoop op enige democratie in onze toekomst!

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!

 

Photo by Rasande Tyskar cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5413303925 cf928e586f politieauto

Politie Amsterdam kijkt toe bij overval op apotheek

schermafbeelding 2015 10 12 om 21 58 25

Waarom zijn de kogels in Syrië nog niet op?