in

De Europese Centrale Bank en andere Centrale banken onderzoeken eigen cryptomunt

crypto 1568450313
geralt / Pixabay

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat samen met een aantal andere centrale banken de mogelijkheid bestuderen om eigen cryptomunten op te zetten.

Ze hebben daarvoor een onderzoeksteam in het leven geroepen.

De ECB werkt voor het initiatief samen met de Bank of England, de Zweedse Riksbank, de Zwitserse nationale bank SNB, de Bank of Canada en de Bank of Japan. Ook de Bank for International Settlements (BIS), dat ook wel wordt beschreven als de centrale bank voor centrale banken, doet mee aan het initiatief.

Grote afwezigen zijn de People’s Bank of China dat al aan een eigen cryptomunt werkt en de Amerikaanse Federal Reserve. Die laatste houdt zich tot nu toe verre van digitale munten.

De onderzoeksgroep gaat kijken in wat voor situaties cryptomunten een voordeel opleveren. Bovendien wordt onderzocht welke functionele en technische ontwerpkeuzes gemaakt kunnen worden en hoe de verschillende digitale munteenheden onderling kunnen samenwerken.

De betrokken banken willen ook kennis over opkomende technologieën delen. Het onderzoeksteam coördineert zijn werk met toezichthouders.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grote delen van de wereld zijn juist afgekoeld en dat is in strijd met de klimaatmodellen

vaccin 1540894331

Levert het coronavirus uit China de perfecte alibi voor wereldwijde vaccinatieverplichting?