in

De FDA heeft in maagzuurremmers het kankerverwekkende NDMA aangetroffen

57e5d74b4251a814ea898675c6203f78083edbe35b57754873287c 640 maagzuur

De FDA heeft ontdekt dat sommige ranitidine geneesmiddelen, met inbegrip van sommige producten die onder de merknaam Zantac zijn bekend, een nitrosaminebesmetting genoemd N-nitrosodimethylamine (NDMA) op lage niveaus bevatten.

NDMA is geclassificeerd als een waarschijnlijk carcinogeen voor de mens (een stof die kan veroorzaken) op basis van de resultaten van laboratoriumtests.

NDMA is een bekende milieuvervuiler en wordt aangetroffen in en levensmiddelen, waaronder , zuivelproducten en groenten.

Ranitidine is een H2 (histamine-2) blokker, die de hoeveelheid zuur vermindert die door de maag wordt aangemaakt.

Ranitidine is goedgekeurd om ter voorkoming en verlichting van brandend maagzuur geassocieerd met zure inname en zure maag.

De FDA heeft sinds vorig jaar onderzoek gedaan naar NDMA en andere nitrosamine-onzuiverheden in bloeddruk- en hartfalengeneesmiddelen genaamd Angiotensine II Receptor Blockers (ARBs).

In het geval van ARB's heeft de FDA talrijke terugroepacties aanbevolen, aangezien zij onaanvaardbare nitrosamineniveaus ontdekte.

Link

Lees verder bij de bron: Dotcomnieuws.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kippen 1568638608

Op naar een kip verbod? Elke kip in Nederland moet worden geregistreerd, moet van EU

virus 1568643774

Ontploffing en brand treffen groot Russisch viruslaboratorium, waar HIV-, Ebola- en anthrax-stammen worden opgeslagen