in

De Nationale Postcodeloterij bedoelt heel andere dingen dan ze zegt

IMG 3206b

De Nationale Postcode Loterij gebruikt dezer dagen de slogan “Doe maar lekker duurzaam!”, hetgeen in ieder geval niet lijkt te slaan op de hoeveelheid aan ongevraagde reclame die zij elke maand uitsturen. Van een dergelijke reclameslogan mogen we wellicht verwachten dat ze bedacht is als -inderdaad- reclame, maar het is een andere zaak wanneer de poststukken in kwestie worden voorzien van bestaande uitdrukkingen. Bewoordingen als “strikt persoonlijk” en “priority” hebben doorgaans een redelijk vaststaande betekenis, maar de Nationale Postcodeloterij vindt dat geen hindernis om er iets heel anders mee uit te drukken.

Een spoedzending

Ondergetekende is dus, voor de duidelijkheid, géén deelnemer aan de Nationale Postcodeloterij. Dit verhindert die laatste verder niet met enige regelmaat toch mailings in de brievenbus te laten bezorgen. Een snelle blik op alleen maar de laatste enveloppen die zo op de spreekwoordelijke deurmat vielen laat zien dat daar een “Spoedzending” bij zit, en een envelop waarvan de inhoud “strikt persoonlijk” is. Ik weet niet hoe het met u is, maar dat is een taalgebruik dat je normaal bij, inderdaad, persoonlijke post ziet van officiële instanties als artsen, de belastingdienst, DigID, en andersoortige organisaties die post met persoonlijke documenten rondsturen. De Postcodeloterij kent u natuurlijk niet, dus richt haar post aan “de bewoner(s)” van dit adres, waarbij we tegelijkertijd opmerken dat zij het aantal bewoners van een adres niet in ogenschouw neemt……

Lees verder via ThePostOnline.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6352294429 c3187f8f8e piet racisme1

Het was ooit een leuk kinderfeestje: Piet-tegenstanders gokken op 200 mensen tijdens nationale intocht

3681815348 15b0822621 ing bank1

ING redt zichzelf (nu de rest nog)