in , , ,

Derde wereldoorlog: Rutte vergelijkt strijd tegen IS met strijd tegen Duitse bezetter

Het kabinet gaat “niet actief op zoek naar een rechtsgrond” om ook in ë een bijdrage te leveren in de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

De premier benadrukte dat de internationale coalitie waar deel van uitmaakt al in Syrië actief is. “De en een aantal Arabische landen zijn actief aan de kant van het Syrische conflict.”

Op de vraag of Nederland nu in oorlog is, zei Rutte: ”ISIS is geen staat. Volgens mij ben je in oorlog met een staat. ISIS is een terroristische organisatie en die bestrijden we. We zijn betrokken in een zware strijd.

Rutte is blij met de ”historisch” brede steun in de voor de inzet van Nederlandse en F-16-gevechtsvliegtuigen in Irak als onderdeel van de internationale strijd tegen IS.

Tweede

Rutte vergeleek de strijd met die van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Aanleiding daarvoor was de herdenking van de razzia uit 1944 in Putten die Rutte donderdag bijwoonde. “We moeten onze kernwaarden als dat nodig is met hand en tand verdedigen. Dat gold toen en geldt nog steeds.”

Lees verder via nu.nl.

 

Foto via cdrummbks


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Diensten wisselen gegevens uit volgens wet’, komt de wet niet uit dan passen we hem aan

Terwijl alle ogen op ebola zijn gericht, neemt de VN de World Patriot Act aan