in , ,

Dit jaar al 100 miljoen euro kosten verhuizing Brussel-Straatsburg

2015 05 01 17 58 17.eurosymbool lightning 05i

De kost ons dan wel een berg, we krijgen er ook wel wat voor terug! Namelijk werkgelegenheid in de Brusselse verhuisbranche. Elke maand worden 47 verhuizers ingezet om het hele EU-circus in Brussel in te pakken en te verhuizen naar het Franse Straatsburg. Om daar 3 dagen door te brengen en de hele boel weer terug te verhuizen.

Dit jaar is daaraan al 100 miljoen euro besteedt, en dat is nog exclusief reiskosten van de parlementariërs! Daar bovenop komt uiteraard nog de enorme kost voor het milieu, net geen 20.000 ton CO2–uitstoot op jaarbasis, dit jaar tot nu dus al 10.000 ton CO2.

De enige inspraak die we als bevolking in de EU hebben, is een burgerinitiatief. Tijd voor een burgerinitiatief dus? Die is er reeds geweest: SingleSeat.eu. Met 1,3 miljoen is het burgerinitiatief geslaagd, maar daarna werd de stem van de bevolking uiteraard weer straal genegeerd. Zelfs het stemde in ruime meerderheid tegen de verhuizingen, maar ja, hè…

De Straatsburg-sessies zouden worden verminderd van 12 naar 11 keer per jaar. Maar Frankrijk vocht deze beslissing aan bij het Hof van van de … en kreeg gelijk. De verhuis stoppen lukt enkel via een verdragswijziging. De Franse president François Hollande liet recent evenwel verstaan nooit akkoord te gaan met een aanpassing van het statuut van Straatsburg.

Verspilling overal waar je kijkt. De EU in optima forma.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8331136482 34397b3245 ICT

Lang leven de ICT: Database-crash sluit de Amerikaanse grenzen

6486016175 29ee0541ce Friese taal

Lang leven de ICT: Friese taal legt computersystemen plat