in ,

Dit verzin je niet: ‘Systemen Belastingdienst kunnen een btw-verlaging niet aan’

verhogen kan vrij makkelijk maar verlagen is problematisch ….

Dit is waarom u teveel belasting betaalt No taxation without representation crop1000x500

Een tijdelijke verlaging van de btw zit er in Nederland niet in. Het kabinet ziet de belastingverlaging in tegenstelling tot Duitsland en België niet zitten, omdat die ongericht zou zijn, voor veel rompslomp zou zorgen.

De Duitse regering besloot onlangs om het hoge btw-tarief te verlagen en voor groente en fruit maar 5 in plaats van 7 procent. En België verlaagde onlangs de btw-tarieven in de horeca.

Tweede Kamerlid Van Kooten-Arissen (Partij voor de Toekomst) vroeg aan staatssecretaris Vijlbrief of hij het zag zitten om in Nederland iets soortgelijks te doen.

Vijlbrief zei de afgelopen weken daarover na te denken, maar zegt nu toch nee tegen een tijdelijke btw-verlaging. Hij noemt het een ’ongerichte’ maatregel.

Dat de staatssecretaris de btw-tarieven niet wil verlagen heeft ook nog een andere reden, de systemen van de fiscus kunnen dat niet aan: „De introductie van een nieuw, nog niet bestaand tarief is op korte termijn it-technisch niet mogelijk voor de Belastingdienst.”

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e5d3424d52a814f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784d772e7ddd9149 640 armoede

Goh! Armoede in de wereld veel groter dan gedacht

EU geld

Rutte gaat de knip trekken: Brussel voert druk op voor snel akkoord EU-herstelplan