in , , , ,

Het is gedaan met de politieke onafhankelijkheid van de ECB

Wie moet de macht hebben over de geldpersmachine? Het moge duidelijk zijn dat vele belangengroepen vinden dat zij daar het meest geschikt voor zijn, maar er is één groep die dat al van nature wil: politici.

Immers, politici zijn al de mening toegedaan dat zij beter weten hoe ruwweg de helft van uw inkomen besteedt dient te worden; niet u maar dat selecte gezelschap weet het beter.

Nu kan ik het hebben over de vele mislukte ICT projecten, een frauderende , bevooroordeelde rechtspraak, falende ouderen- en terwijl immigranten EUR 5000 wooncheque krijgen, slecht bouwbeleid, onzin, subsidie van publieke omroep met content die indruist tegen het doel van pluralisme, onbetrouwbare regelgeving, en zo verder, maar zelfs dit alles valt in het niets bij wat politici hebben veroorzaakt toen zij de macht over de geldprinter hadden.

[ … ]

Uiteindelijk was het gekozen monetaire beleid een onderdeel van een grote clusterf*ck. Het heeft, zoals gezegd, wel geleid tot een meer solide monetair beleid, waarbij de centrale bank geheel onafhankelijk moest zijn van de politiek om de verleiding die politici altijd en te nimmer zullen voelen, te weerstaan.

Maar zoals zo vaak, slijten de lessen uit het verleden redelijk snel en nu, in 2019, hebben we een ECB met Christine Lagarde aan het roer. Waar haar voorganger Draghi al het nodige had gedaan om de politiek een handje te helpen, heeft Lagarde alle pretenties van onafhankelijkheid al opgegeven.

Zij ziet namelijk een rol weggelegd voor de ECB in het vergroenen en verduurzamen van Europa. Hiermee heeft zij heel duidelijk de grens van onafhankelijkheid van de …

Lees verder bij de bron: TradeIdee


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bamboozled
1 jaar geleden

Overheden hebben steeds meer de neiging landen te opereren als een bedrijf dat winst moet maken.
Daartoe aangemoedigd (of gechanteerd of omgekocht of beide) door banken en grote corporaties.
En er zijn voldoende bedrijven die ervoor zorgen dat die winst bij hun terecht moet komen.
Overheden lijken volkomen vergeten te zijn wat hun primaire taak is. En zij zijn zeker vergeten dat zij betaald worden door de burgers en niet door de bedrijven.
En terwijl de burgers in verouderde en veel te kleine woningen en veel te dure zitten in verpauperde stadswijken verrijzen overal luxe kantoren en nieuwe wegen, bruggen etc.
Op prijs hoeft de overheid ook niet te letten.
Burgertje betaalt wel ! Mannen en vrouwen werken zich een slag in de rondte, maar het zal nooit genoeg zijn voor de overheid.

De belastingdruk is astronomisch hoog als je ook alle indirecte belastingen meeneemt tot een percentage van meer dan 80 % dat uiteindelijk bij de overheid terecht komt. Dat is niet normaal. Sterker: het is meer dan crimineel !
Wordt wakker, denk na en lees en zoek op internet.

Zorgen over toename cameratoezicht scholen: ‘Vrijheid leerlingen in geding’

Participatiewet saboteert wettelijk sociaal minimuminkomen