in , , , ,

Het is gedaan met de politieke onafhankelijkheid van de ECB

Wie moet de macht hebben over de geldpersmachine? Het moge duidelijk zijn dat vele belangengroepen vinden dat zij daar het meest geschikt voor zijn, maar er is één groep die dat al van nature wil: politici.

Immers, politici zijn al de mening toegedaan dat zij beter weten hoe ruwweg de helft van uw inkomen besteedt dient te worden; niet u maar dat selecte gezelschap weet het beter.

Nu kan ik het hebben over de vele mislukte ICT projecten, een frauderende , bevooroordeelde rechtspraak, falende ouderen- en jeugdzorg terwijl EUR 5000 wooncheque krijgen, slecht bouwbeleid, onzin, subsidie van publieke omroep met content die indruist tegen het doel van pluralisme, onbetrouwbare regelgeving, en zo verder, maar zelfs dit alles valt in het niets bij wat politici hebben veroorzaakt toen zij de macht over de geldprinter hadden.

[ … ]

Uiteindelijk was het gekozen monetaire beleid een onderdeel van een grote clusterf*ck. Het heeft, zoals gezegd, wel geleid tot een meer solide monetair beleid, waarbij de centrale bank geheel onafhankelijk moest zijn van de om de verleiding die politici altijd en te nimmer zullen voelen, te weerstaan.

Maar zoals zo vaak, slijten de lessen uit het verleden redelijk snel en nu, in 2019, hebben we een ECB met Christine Lagarde aan het roer. Waar haar voorganger Draghi al het nodige had gedaan om de politiek een handje te helpen, heeft Lagarde alle pretenties van onafhankelijkheid al opgegeven.

Zij ziet namelijk een rol weggelegd voor de ECB in het vergroenen en verduurzamen van . Hiermee heeft zij heel duidelijk de grens van onafhankelijkheid van de …

Lees verder bij de bron: TradeIdee


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgen over toename cameratoezicht scholen: ‘Vrijheid leerlingen in geding’

Participatiewet saboteert wettelijk sociaal minimuminkomen