in ,

Dit zal ze leren: Asielzoeker kan voortaan time-out krijgen na veroorzaken grote overlast

Photo by Barbara Bonanno BNNRRB

Asielzoekers die grote overlast veroorzaken kunnen voortaan een time-out opgelegd krijgen, meldt staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

In de praktijk betekent dit dat de overlastgever tijdelijk in een aparte ruimte met minimale voorzieningen moet verblijven.

Een bewoner van een asielzoekerscentrum kan een time-out opgelegd krijgen als hij of zij betrokken was bij een incident met grote impact. Als voorbeelden worden agressie en geweld tegen medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en medebewoners genoemd.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid benadrukt dat het bij de time-out om maatwerk gaat. Dat geldt ook voor de duur van de maatregel. Deze kan enkele dagen duren, maar indien nodig ook twee weken.

Alle asielzoekerscentra krijgen zeker één “sobere ruimte” die bedoeld is voor een asielzoeker met een time-out. Deze kamers ….

Lees verder bij de bron: NU.nl

Photo by Barbara Bonanno BNNRRB


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Canadese universiteit ontwikkeld nieuw ‘Eetbaar Vaccin’ voor COVID-19

Grondwet geldigheidsdatum t/m 6 juni 2020, wetswijzigingen heimelijk doorgevoerd? Is dit een staatsgreep?