in , , , ,

Duitsland: In 2016 kwamen slechts 905 “asielzoekers” NIET uit een veilig land

screenshot 134

Als de en de Dublin-regels zouden worden toegepast, zou voor maar 905 “”, die in 2016 niet via veilige derde landen binnenkwamen, verplicht verantwoordelijk zijn.

“In het jaar 2016 werden door de federale op Duitse luchthavens in totaal 903 asielzoekers geregistreerd die niet via een veilig derde land respectievelijk veilig land van herkomst Duitsland zijn binnengekomen”, deelde de autoriteit mee aan de “Welt am Sonntag”.

In de Duitse havens zouden het hele jaar bovendien twee “asielzoekers” door de federale politie zijn geregistreerd die niet via een veilig derde land of veilig land van herkomst binnenkwamen.

Alleen voor deze 905 zou Duitsland verplicht verantwoordelijk zijn

Alleen voor “asielzoekers” die niet via veilige derde landen binnenkomen, zou Duitsland verplicht verantwoordelijk zijn, mits de voorschriften van de grondwet en het Akkoord van Dublin volledig zouden worden uitgevoerd.

Sinds de grondwetswijziging van 1993 werd Artikel 16a “ vervolgden genieten recht op asiel” aangevuld: “Op alinea 1 kan iemand zich niet beroepen die uit een lidstaat van de Europese Gemeenschappen of uit een derde land binnenkomt, waarin de toepassing van het akkoord over de rechtspositie van de vluchtelingen en de conventie ter bescherming van de mensenrechten en fundamentele vrijheden gegarandeerd is.”

Als zulke zogenaamde veilige derde landen gelden inmiddels alle buurlanden van Duitsland. Volgens de Dublin-regels moet iedere “asielzoeker” zijn aanvraag daar indienen waar hij voor het eerst Europees grondgebied betrad. die verder reizen mogen naar de verantwoordelijke eerst elanden van binnenkomst worden teruggebracht.

Bron:
www.epochtimes.de

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
geketend

Slavernij in Nederland voor minstens 400.000 mensen

diversiteitisgoed 1 300x267

Europarlement maakt propaganda video: Hoe vluchtelingen ons inspireren