in ,

Dutchbat-veteranen klagen de Staat aan wegens op “onmogelijk missie” gestuurd te zijn

Het is volkomen terecht dat ze de staat aanklagen én dat ze uiteindelijk in het gelijk worden gesteld.

Zo, dit is, ik kan niet anders zeggen, niet meer dan terecht. Nu.nl bericht dat een groep Dutchbat-veteranen besloten heeft om naar de te stappen. Ze maakten de val van Srebrenica mee, en zeggen nu dat ze toentertijd op “een onmogelijke missie” gestuurd zijn — een missie die hen vervolgens voor de rest van hun leven getekend heeft.

Wat de veteranen eruit willen halen? Eerherstel. Excuus. En, jawel, een symbolisch geldbedrag. Ze stappen dus niet naar de rechter omdat ze tonnen en tonnen willen krijgen, maar omdat ze willen dat ze eerherstel krijgen en dat de staat verantwoordelijkheid neemt voor het Srebrenica-fiasco.

Drie jaar geleden was er ook een groep veteranen die naar de rechter wilde stappen, maar minister Bijleveld wist een te voorkomen door te beloven dat er een onderzoek kwam naar “de problemen” die deze veteranen nog altijd ondervinden van deze verschrikkelijke missie.

“Maar sindsdien heeft een deel van de veteranen het gevoel dat er niets concreets gebeurt,” zegt hun advocaat Michael Ruperti.

Momenteel zijn er twintig veteranen die zich aangesloten hebben bij deze actie, maar Ruperti…

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

5 extra agenten en een politiekantoor moeten AZC-dorp Ter Apel gaan redden

Beroemdheden en politici bibberen: notitieboekje Jeffrey Epstein bevat ruim 1000 namen