in

E-sigaret veroorzaakt longkanker bij muizen

mohamed_hassan / Pixabay

De blootstelling aan nicotine bij het dampen van e-sigaretten veroorzaakt longkanker bij muizen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van New York University. De onderzoekers concluderen dat de e-sigaret óók ‘zeer schadelijk’ is voor mensen.

Om in meldingen in kaart te brengen is voor artsen nu een speciaal geopend, dat 24/7 bereikbaar is voor meldingen over de e-sigaret.

Nederlandse experts reageren ‘verontrust’ op de eerste wetenschappelijke studie die de e-sigaret in verband brengt met .

Wetenschappelijk onderzoeker Marc Willemsen van het kennisinstituut voor de zorg Trimbos noemt het een ‘verontrustende en belangwekkende studie’.

,,Ik vind het een eyeopener dat ook e-sigaretten in verband worden gebracht met longkanker en mogelijk blaaskanker,’’ verklaart hij de uitkomsten van het onderzoek naar vapen, zoals het gebruik van de e-sigaret ook wel wordt genoemd.

,,Bij dit onderzoek hebben ze het dampen nagebootst door de nicotine in de ruimte te spuiten. In de meeste e-sigaretten in Nederland zit óók nicotine.’’

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Daniel Wouters
1 jaar geleden

En natuurlijk heeft dit onderzoek van de New York University niks te maken met de fusie tussen Altria en Philip Morris met hoofdkantoor in New York.
Philip Morris produceert het alternatief voor de e-sigaret; https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/fusie-tabaksfabrikanten-altria-en-philip-morris-van-de-baan-door-e-sigaret~b932e4966/

Nep-vluchteling met ellenlang strafblad die bom op politiebureau bezorgde vrijgesproken: ‘Geen concreet doel!’

De glazen bol van Assad: “De Amerikanen zullen jullie niet beschermen!”