in

Grote studie, net vers van de pers: zo ‘dodelijk’ is corona echt

Deze week heeft professor John Ioannidis van de Stanford-universiteit een studie gepubliceerd over waarin de zogenoemde infection fatality rate (IFR), het aantal sterfgevallen op het totale aantal besmettingen, is vastgesteld op 0,23.

“Dat betekent dat van de 1000 mensen die het virus krijgen, er (ruim) 2 sterven. Ofwel 998 gaan niet dood!” licht huisarts Saskia Benthem toe.

“Een IFR van 0,23 zou betekenen dat al meer dan 4 miljoen Nederlanders het gehad hebben.”

Haar collega Martin Voerknecht voegt toe: “Dat komt in een gemiddelde huisartsenpraktijk neer op 4 doden, veel minder dan door , COPD, hartinfarct, beroerte, longontsteking, diabetes, ouderdom, alcoholisme, overgewicht, en in de buurt van de griep. Willen we nog steeds onze maatschappij op slot, 500.000 werklozen en miljarden schade?”

Ook biochemicus Mario Ortiz Martinez vraagt aandacht voor de nieuwe studie.

“Covid-19 hoort niet in klasse A! Een IFR van 0,23 procent, wetenschappelijk bepaald! Vers van de pers! Peer reviewed!” schrijft hij.

Kans op besmetting is 0,83 procent

Tijdens de persconferentie die premier Rutte en ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De angst viert hoogtij en met de corona app kan je geld verdienen

Handig zo’n privévliegtuig: Koning negeert corona-adviezen en gaat gewoon op vakantie