in ,

ECB gooit eigen regels overboord om Italië en Spanje te redden, als dit misgaat moet Nederlandse belastingbetaler bloeden

e20399aabf083decbfd581c0 640 euro e14198899953741

De Europese Centrale Bank (ECB) is donderdag begonnen met het ongelimiteerd opkopen van de staatsschuld van eurozonelanden. Hiermee krijgen zwakke eurolanden de mogelijkheid om met extra overheidsuitgaven de te bezweren.

De befaamde whatever it takes (‘koste wat het kost') van Mario Draghi is een no limit (‘geen limiet') geworden van , sinds eind vorig jaar de nieuwe president van de ECB.

Zij kan nu de complete schuld van een eurozoneland opkopen in ruil voor bijgedrukte 's. Het is een nooit gebruikte bazooka.

Tot nu toe gold de regel dat de ECB nooit meer dan eenderde van de schuld van een euroland in handen mocht hebben. In en kan dit erg gevoelig liggen.

Hoogleraar financiering en bankwezen Harald Benink is tegen de maatregel.

‘Ik hoorde Rutte donderdag in het parlement zeggen dat hij geen mening heeft over ECB-beleid.

Maar als dit misgaat moet de Nederlandse belastingbetaler wel bloeden. Op een gegeven moment heeft Italië zo veel schuld dat die onhoudbaar wordt.

Dan ploft de boel, is Italië wanbetaler en moeten de andere eurolanden daarvoor opdraaien.'

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
leningen 1565341912

Ongelooflijk: Coronasteun kabinet zadelt ondernemers met torenhoge kosten op

SDR IMF

Maak je klaar voor de SDR, wereldgeld gedrukt door het IMF