in ,

Een aanzienlijk deel van de mensen met COVID-19 vertoont helemaal geen symptomen

Een aanzienlijk deel van de -patiënten zal mogelijk helemaal geen coronavirussymptomen vertonen – een sleutelfactor die de verspreiding van het virus bevordert, aldus een Amerikaanse gezondheidsfunctionaris.

Maar liefst 25% van de mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus blijft asymptomatisch, vertelde Dr. Robert Redfield, directeur van de Centers for Disease Control and Prevention, deze week aan NPR .

‘Dat is belangrijk, want nu heb je individuen die mogelijk geen symptomen hebben die kunnen bijdragen aan de overdracht’, zei Redfield.

Bovendien kunnen mensen, zelfs als ze ziek worden, het virus tot 48 uur voordat ze symptomen vertonen, verspreiden, voegde Redfield eraan toe.

“Dit helpt verklaren hoe snel dit virus zich over het hele land blijft verspreiden, omdat we asymptomatische patiënten hebben en we individuen hebben die 48 uur uitzitten voordat ze symptomatisch worden”, aldus Redfield.

Lees verder bij de bron: livescience.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Crisis 2.0 in 2020: na Italië de eurocrisis, bankencrisis en EU-crisis

‘Maatregelen worden pas opgeheven als corona vaccinatie beschikbaar is’