in ,

Een ramp zoals Tianjin, dat gebeurt ons niet….

ramp

is al lang niet meer het veiligste land in de wereld, de inwoners zijn ondergeschikt gemaakt aan , worden ingezet als slaven en behandeld als zijnde lastig. Maar wat  nog veel erger is dat we draaien op “oude kennis”. De infrastructuur van wegen, dijken en industriële complexen zijn verouderd en verwaarloosd.

We hebben al het voorbeeld gezien in Europoort/ Botlek met Odfjell. Dan hebben we in Bergschenhoek, nabij Rotterdam, al een dijkverschuiving gehad. Dit zijn allemaal tekenen van verpaupering en onderschatting van het onderhoud. Wij Nederlanders staan in de wereld bekend als baggeraars, innovatieve landveroveraars. We maken uit zee land. We verhuren onze kennis aan Amerika, Bangladesh en de Verenigde Emiraten. Maar ons eigen land wordt steeds onveiliger. We teren nog steeds op de aanleg en kennis van onze grootouders, reparaties worden mondjesmaat uitgevoerd. Telkens is sprake van noodvoorzieningen en noodreparaties. De burger wordt willens en wetens in gevaar gebracht, we worden in slaap gesust door mooie woorden en de opmerking: “we hebben alles onder controle, U kunt rustig slapen”. De waarheid ligt net even anders. Er dient geld verdient te worden. Dit komt ten dele terecht bij de burger, maar dezelfde ellende die dit veroorzaakt komt ook terecht bij diezelfde burger.

Een mooi voorbeeld is de gasproblematiek en Groningen. Nederland heeft dit gas nodig om hoog op de ladder te eindigen, maar ondertussen beeft de aarde in Nederland, en maken inwoners zich zorgen over de gebouwde industriële  complexen. Kunnen die wel een aan van 4.0 SvR ? En weer komt de standaardopmerking, “U kunt erop vertrouwen dat het veilig is !”.

Maar dan nu de ergste verwaarlozing, de Poort van Europa, de haven van Rotterdam en het achterland ( provincie Zeeland ) Dijken zijn verzwakt, de Deltawerken zijn verouderd, en ook de installaties van opslag zijn aan vervanging toe. De bedrijven die dit monitoren zijn verenigd, te weten , Akzo en de diverse Veem's. ( Vopak, Paktank / Pakhoed ) Deze zijn verenigd in de veiligheidsregio Rijnmond. Deze beslissen werkelijk alles voor de inwoners van deze gebieden, althans, ze zouden betrokken moeten zijn. Helaas wonen en werken de leiders van dit clubje niet in diezelfde regio. Ze stellen de veiligheidsregels op, Evacuatieplannen en noodzenders. Tevens negeren de bedrijven diezelfde veiligheidsregels, want geld verdienen staat bovenaan. Wat er dan gebeurt ? Overstromingen, hulpdiensten die achter de feiten aanlopen, bezuinigen op personeel en materieel wat de veiligheid niet ten goede komt. Waarom ? Alles voor de winst !

De gevolgen van deze verwaarlozing kunnen zichtbaar worden op deze manier:

Onveiligheid en onachtzaamheid is een dodelijke combinatie ! ( Video)

Het Europoort gebied bestaat uit: Opslagtanks, die een levensspanne hebben van 40 jaar. Daarna moeten ze worden afgebroken en opnieuw gebouwd worden. Ondergetekende werkte in de classificering van 1982 – 1987, nu weten veel mensen niet wat dit inhoud. het reinigen van Opslagtanks ( binnenkant) en vervangen van catalyst ( proces-aanjagers). Ook reinigen mbv hoge druk en vacuüm van destilleer-torens en schoorstenen ! In die tijd waren de tanks al zo'n 20 jaar oud, en werd regelmatig de bodemdikte en wanddikte van die tanks gemeten. De tanks bevatten steeds meer roest ( oxidatie van metaal) Op een gegeven moment werd zo'n tank afgekeurd, daarna gesloopt en vervangen ! Ook heb ik een meerdere calamiteiten meegemaakt. Bij Pakhoed nabij de Botlekbrug ontplofte een tank. Te wijten aan een menselijke fout. Een harde klap en 3 doden. De tank was leeg en er werd onderhoud aan gepleegd, door een vastzittend ventiel had zich gas opgehoopt en het vonkje van de lassers deed de rest.

Ook de Shell, nabij Hoogvliet / Pernis ging een tank de lucht in, ook onderhoud, maar de schade voor bewoners was aanzienlijk, ruiten eruit op 3 km afstand, roetdelen die  neerdwarrelen in woonwijken. Een behoorlijke schadepost en 1 dode te betreuren en veel gezondheidsschade voor de inwoners van Hoogvliet ( COPD / ).

Ons rampenplan ! De wassen neus.

Nu geloof ik best wel dat deze bedrijven veilig werken , maar bagatelliseren het extreme gevaar. Shell als grootste werkgever heeft het voortouw, dan komen de internationale bedrijven. Bestuurders en hulpverlening, (Brandweer, Ziekenhuizen, Ambulances) de provincie bestuurders en de gemeenteraden van de betrokken gemeenten. Zij zouden een evacuatieplan hebben, echter in al die jaren dat ik op Voorne-Putten woon en werk, heb ik dit plan nooit onder ogen gekregen. Het enige wat men hoorde was: “Gaat de sirene, sluit ramen en deuren, zet de rampenzender aan ( Radio Rijnmond) “.

De mensen die op bovenstaande link hebben geklikt zien alleen maar wat er zou gaan gebeuren met deze ramp, het is alleen maar theorie, maar bij zo'n calamiteit geldt dat men weg wil ! Maar dat wordt enorm belemmerd.

De vluchtwegen van Europoort en omgeving !

Stel dat er een calamiteit plaatsvindt in de Europoort, dan moet men zich realiseren dat de windrichting veelal Zuid West is, de omvang van de ramp 30 km2 (epicentrum). De noodzenders Radio Rijnmond en Radio West zullen buiten werking zijn, maar zelfs nu zijn deze zenders slecht te beluisteren, niet langer vertegenwoordigd op de satelliet, niet op middengolf aanwezig. Dus de informatieverstrekking en evacuatie zal bemoeilijkt worden. Op Fm is het signaal te zwak ( Rozenburg ligt bv dieper en de ontvangst is beroerd te noemen). Tevens zijn de korpsen Brandweer Voorne Putten wegbezuinigd, de ambulances moeten vanaf Spijkenisse komen, dwars door het rampgebied, de wegen zullen overvol zijn.

De vlucht wegen zijn nagenoeg allemaal Noord West en Richting Rotterdam. De N 15 / A 15 richting Rotterdam, de N 218 ( groene kruisweg ) Richting Rotterdam, de obstructies ? Botlekbrug, Botlektunnel, Hartelbrug, Thomassentunnel, Harmsenbrug en Spijkenisserbrug. In geval van een Calamiteit is de vluchtroute Noord geheel onbruikbaar ! Hulpdiensten kunnen de inwoners van Voorne-Putten niet bereiken, laat staan evacueren. De enige vluchtroute is dan ZUID !

Deze route behelst de N57 richting Flakkee en Brabant, men moet dan wel over een bottleneck, de dam bij Hellevoetsluis Haringvlietdam, een dam met 2 x 2 rijstroken en 2 rijbanen, deze komt uit op een autoweg met 2 x 1 rijstrook waar inhalen onmogelijk is. Ziet U het voor zich bussen met mensen en voertuigen die geheel vast staan in een rampgebied ? 476.700 inwoners die geen kant op kunnen, onbeschermd tegen de gevaarlijke stoffen, in hun koekblikje het eiland verlatend ? Nee zo'n ramp als in China gebeurt hier niet, wij waken over de bevolkingen dat doen we verdomd goed. Dit is het standpunt van de veiligheidsregio, de waarheid is anders en die wordt onder de pet gehouden. Een half miljoen mensen die vals worden voorgelicht.

Een ander beeld van de verwaarlozing is de volgende: Heeft U een huisarts nodig in het weekend ? Jammer dan, U dient naar Spijkenisse te hobbelen, bussen rijden er dan niet, en dat voor een heel eiland ( 40 km2 ). Een ? Vergeet het maar, in Spijkenisse staat een ziekenhuis, maar die is failliet, Voorne Putten is afhankelijk van het Bethesda in Dirksland ( Flakkee ) . Maar ook de Rotterdamse ziekenhuizen, zoals Ikazia, Maasstad en Erasmus MC (Dijkzicht) worden steeds moeilijker bereikbaar. Rotterdam die constant op de schop genomen wordt. Nee wij inwoners van Voorne Putten, Rijnmond en Groningen ( Delfzijl,Groningen ) worden gebruikt, ons leven en geluk is niets waard in economische zin. Maar andersom zijn wij wel afhankelijk van de bestuurders die zich veiligheidsregio noemt. De o zo noodzakelijke voorzieningen, ( brandwonden ) en diensten worden verpatst en verkwanseld. Bewoners in onzekerheid achterlatend. Het wachten is niet DAT het gebeurt maar WANNEER het gebeurt !

Dat men zo belust is op geld is goed te merken, waarom in een risico gebied boren naar Gas, heeft men niets geleerd van Groningen ? Heeft men lak aan de inwoners ? Of speelt men een vies spel, geen informatie of misleidende informatie, een grote gasbel is aangetroffen onder Voorne, de winning hiervan kan de Europoort behoorlijk schade opleveren. Dit wordt onder de pet gehouden en een dekmantel wordt gebruikt, het zijn aardwarmteboringen, slaap U rustig ?

Lees verder via de Bron: Urubin

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8019127061 01698ba9dd deurwaarder e1425446999551

Commerciële incassobureaus hebben niks te zoeken in overheidsdatabank Suwinet

da85eaec08bf4c7711463216 640 pensioen e14226417608981

80% van de ouderen in financiële problemen