in

Elke zes seconden verdwijnt tropisch regenwoud ter grootte van voetbalveld!

regenwoud 1566992182
pattyjansen / Pixabay

Vorig jaar verloor de aarde iedere zes seconden een stuk tropisch regenwoud ter grootte van een voetbalveld, blijkt uit een analyse van satellietbeelden.

In slechts twee jaren, 2016 en 2017, zouden er meer bomen in eenzelfde tijdsbestek zijn verdwenen.

In totaal is bijna 12 miljoen hectare aan bebost gebied verdwenen. Zeker 4 miljoen hectare daarvan was “dicht, volwassen” regenwoud.

Mikaela Weisse van natuurorganisatie Global Forest Watch (GFW) vertelt in gesprek met persbureau Reuters dat het verlies van die gebieden zeer zorgwekkend is. Doordat het om oudere stukken natuurgebied gaat, hadden veel diersoorten zich er gevestigd.

Australië verloor enorme delen natuur: door de gigantische bosbranden ging er op het continent zes keer zo veel natuur verloren als in het jaar ervoor.

Brazilië en Bolivia zagen ook veel natuur verdwijnen. Dat eerste land is verantwoordelijk voor meer dan een derde van het complete verlies aan regenwoud in 2019, terwijl Bolivia in het afgelopen jaar 80 procent meer bomen zag verdwijnen dan normaal, als gevolg van zware bosbranden.

Positiever nieuws komt uit Afrika en Indonesië, aldus …..

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Schermafbeelding 2020 06 02 om 17.21.01

Vrijheidsstrijder Aaron Russo, revealing the mark of the beast

3266948575 65ef440fa1 b chip coin

Het nieuwe decennium, 2020-30: Overstap naar nieuw monetair tijdperk