in , , , , , ,

En daar gaat Johnson & Johnson Covid-vaccin de beerput in want: risico’s

vaccinzombies 02a 557x300 1

De Food and Drug Administration zei dat de injectie alleen mag worden gegeven aan degenen die erom vragen of geen andere vaccins kunnen krijgen

Amerikaanse toezichthouders hebben donderdag strikt beperkt wie het Covid-19-vaccin van Johnson & Johnson kan krijgen vanwege een zeldzaam maar ernstig risico op bloedstolsels.

De Food and Drug Administration zei dat de injectie alleen mag worden gegeven aan volwassenen die geen ander vaccin kunnen krijgen of specifiek om het vaccin van Johnson & Johnson kunnen vragen.

Amerikaanse autoriteiten hebben maandenlang aanbevolen dat Amerikanen die met hun Covid-19-vaccinatie beginnen, in plaats daarvan de Pfizer- of Moderna-injecties gebruiken.

FDA-functionarissen zeiden in een verklaring dat ze besloten het vaccin van Johnson & Johnson te beperken nadat ze binnen twee weken na vaccinatie opnieuw hadden gekeken naar gegevens over het risico op levensbedreigende bloedstolsels.

De beslissing is de laatste beperking om het vaccin met één dosis van Johnson & Johnson te treffen, dat lang werd overschaduwd door de effectievere twee injecties van Pfizer en Moderna.

In december adviseerden de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) om prioriteit te geven aan de Moderna- en Pfizer-shots boven die van Johnson & Johnson vanwege de veiligheidsproblemen.

Voorheen hadden Amerikaanse functionarissen alle drie de vaccins op dezelfde manier behandeld, omdat was aangetoond dat ze elk een sterke bescherming bieden.

Maar vervolgonderzoeken hebben consequent een lagere effectiviteit aangetoond voor het vaccin van Johnson & Johnson. En hoewel de bloedstolsels die worden gezien met de injectie van Johnson & Johnson zeldzaam zijn, zeggen functionarissen dat ze nog steeds voorkomen.

Lees verder bij de bron: The Guardian

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pfizer e1612111407267

Op welke basis claimde Pfizer hun 95% effectiviteit?

911 vs covid outbreak dates calculates to 6666 480x545 1 1

Occulte symboliek rond COVID-19