in

Er wordt weer met cijfers gegoocheld: Niet 60.000 maar 200.000 werknemers verloren hun baan

ontslagen 1567762744
geralt / Pixabay

In de eerste drie maanden van de coronacrisis werden officieel zo’n 60.000 mensen werkloos. Maar het echte aantal ligt veel hoger: nog eens 140.000 werknemers verloren hun baan, maar tellen niet mee in het officiële werkloosheidscijfer. Vier vragen over de werkloosheid door het coronavirus.

In de afgelopen drie maanden is het officiële aantal werklozen in Nederland met zo’n 60.000 mensen toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het aantal WW-uitkeringen bij het UWV.

Maar eigenlijk zijn nog veel meer mensen hun baan verloren: het aantal werkenden is sinds maart met 201.000 mensen gedaald.

Dat verschil komt door een definitiekwestie: het CBS gebruikt de termen van de International Labour Organization (ILO). Volgens die organisatie ben je alleen werkloos als je wel op zoek bent naar werk en ook direct beschikbaar bent.

Is dat niet het geval, dan verlaat je volgens de definitie de arbeidsmarkt en kom ….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maxresdefault 2

Baudet: De sluipmoord op de boeren

belastingdienst

Volksvertegenwoordigers Pieter Omtzigt  en Renske Leijten “witheet” na achterhouden van documenten belastingdienst