in , , , ,

EU komt met zoveelste nieuwe verplichting, ditmaal verplicht ‘duurzaam’ investeren financiële instellingen

Het gaat hard met de opbouw van de , de laatste weken wordt er echt van alles besloten, verplicht, in regelgeving vast gelegd en wetten.

Weet u nog? We stemden ooit tegen… Het mocht niet baten en ons is weggeven aan de EU, waar we niets in te zeggen hebben.

Financiële instellingen als , pensioenfondsen en verzekeraars worden wettelijk verplicht duurzamer te investeren.

Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe Europese regels die institutionele beleggers verplicht maatschappelijke belangen zoals sociale en milieueffecten van hun investeringen te laten meewegen bij investeringsbeslissingen.

“Nog steeds investeren grote Europese beleggers in bedrijven die in verband gebracht worden met de vernietiging van oerbossen, geweld, betalingen aan rebellengroepen, landroof en corruptie. Deze nieuwe eist van investeerders dat ze zorgvuldig kijken naar de risico’s voor mens en ”, zegt rapporteur Paul Tang (PvdA).

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘5G verandert menselijk lichaam in levende antenne en frituurt ons langzaam van binnenuit’

Politiestudie naar Syrië-terroristen zit vol denkfouten, uitvluchten en vergoelijkingen