in , , , , ,

Zijn de Nederlandse pensioenpotten vetgemest voor de EU?

pensioen

De baas van de Nederlandse Centrale Bank, Klaas Knot, vindt dat de pensioenfondsen nu maar snel moeten gaan beginnen met korten.

Is één van de redenen dat de pensioenfondsen zo onder vuur liggen omdat ze straks worden overgeheveld naar de Europese Unie?

De huidige tijdelijke machthebbers op deze wereld geven ons wel vaak aanwijzingen omtrent hun ware bedoelingen, maar ze spellen het nooit precies uit, waardoor het toch vaak een puzzel blijft om de werkelijke reden achter een bepaalde gebeurtenis of gebeurtenissen te doorgronden.

Waar het dan vaak op neerkomt, is het oppikken van bepaalde signalen en daar het grotere plaatje uit zien te distilleren. Dit geldt ook voor de situatie rondom de Nederlandse pensioenfondsen, want die stinkt als een beerput.

Binnen Europa zijn de Nederlandse pensioenfondsen een enorme pot met geld, waar eigenlijk geen enkel ander land aan kan tippen. Als je praat over de totale waarde van die potten, dan kom je bedragen tegen van ergens tussen de 1.200 en 1.400 miljard euro.

Niet alleen wordt door iedereen binnen Europa heel afgunstig en hebberig naar die pot gekeken, maar dit soort bedragen zijn uiteraard een doorn in het oog van de Illuminati. Dit soort enorme bedragen geeft mensen een vrijheid die niet past in de plannen van een digitale wereldbevolking volledig afhankelijk van internet en elektriciteit.

Hoe dan ook, er spelen een aantal zaken rondom die Nederlandse pensioenpotten die niet alleen volkomen onlogisch zijn, maar zelfs heel verdacht.

De pensioenfondsen moeten gaan korten, niet omdat ze te weinig geld hebben, maar vanwege de gehanteerde rekenmethodes voor de dekkingsgraad. Rekenmethodes waarbij wordt uitgegaan van een bepaald renterendement, die op dit moment uitzonderlijk laag is.

Degene die verantwoordelijk zijn voor een negatieve rente zijn de bestuursleden van de Europese Centrale Bank, waarvan de Nederlander Klaas Knot er één is. Hij is daarnaast tevens de baas van de Nederlandse (centrale) Bank, waarmee hij een meer dan getrouwe Rothschild lakei is, want centrale banken zijn het middel waarmee deze kliek de wereld manipuleert en onder controle houdt.

Voor het oog van deze wereld is de taak van deze oplichtersbende om te zorgen voor monetaire stabiliteit en dat zou er dan de reden voor zijn dat ze volledig onafhankelijk zijn. In werkelijkheid is het gewoon een verzameling Rothschild bankiers die een private bankoperatie runnen waarmee ze de wereldbevolking tot slaaf hebben gemaakt.

Nu komt Rothschild man Knot met het volgende:

Pensioenfondsen die in problemen verkeren doen er verstandig aan om binnenkort al te gaan korten op pensioenen, vindt Klaas Knot. In een interview met de Telegraaf zegt de president van De Nederlandsche Bank: “Het is zeer onwenselijk als pensioenfondsen hun financiële problemen voor zich uit blijven schuiven”.

Fondsen als ABP, Zorg & Welzijn en de metaalfondsen staan er zo slecht voor dat de kans groot is dat ze aan het eind van het jaar moeten korten. Bij deze fondsen zijn miljoenen mensen aangesloten.

Of ze zullen korten, wordt aan het eind van het jaar besloten. In theorie is het nog mogelijk dat de markt de komende maand flink aantrekt, wat de fondsen uit de problemen zou helpen. Maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

“Uitstel van korten betekent dat de rekening doorschuift naar jongere generaties”, waarschuwt Knot. Afgelopen jaren zijn kortingen al vaker doorgeschoven. “De rek is er een keer uit.”

Het bizarre is dat de pensioenfondsen het heel goed doen en bulken van het geld en dat is al jaren zo.

Zo schreef het Pensioenfonds Zorg en Welzijn enkele jaren geleden.

Sinds de crisis in 2008 hebben we bij PFZW het pensioenvermogen van alle gepensioneerden en werknemers in de sector zorg en welzijn ruim meer dan verdubbeld. Deels door de premies die zijn betaald door u en uw werkgever, maar vooral door goede beleggingsrendementen. Het vermogen steeg sinds eind 2008 van 71 miljard naar bijna 164 miljard euro eind 2015. En toch staan we er beroerder voor dan ooit. Dan is er iets mis met het systeem.

Bij 50Plus zeggen ze er dit over:

De huidige rekenrente betekent dat we zestig jaar moeten rekenen met rendement van bijna 1 procent, terwijl de rendementen van de laatste dertig jaar gemiddeld 7 procent waren.

Wat iedereen voor het gemak even vergeten schijnt te zijn, is dat er precies rond het Brexit referendum iets anders plaatsvond in ons land. Iets dat toen nauwelijks aandacht kreeg, want alles en iedereen keek naar Brexit.

Een bericht op GeenStijl uit die tijd:

Zojuist was er in de Kamer een rommeldebatje over de nieuwe IORP-richtlijnen, ook wel bekend als de nieuwe EU pensioenwetgeving. Daags na Brexit werd bekend dat Jetta ‘Neem dan gewoon een moestuin’ Klijnsma van de PvdA de Nederlandse pensioenpotten (ter waarde van 1400 miljard euro) in het geheim heeft overgedragen aan Brussel. OK, dat is een overdrijving (maar niet heel erg – de pensioenen zijn in gevaar), maar feit is wel dat VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zojuist in de Kamer in meerderheid TEGEN een CDA-motie van Omtzigt, ondertekend door alle andere partijen, gestemd hebben die moet voorkomen dat ONZE pensioenen in ANDERE EU-landen op drift kunnen raken.

Is het de bedoeling dat die pensioenpotten zoveel mogelijk intact gehouden moeten worden en zelfs verder vetgemest, omdat men ze in geheel Europa wil aanwenden (misbruiken) en dat de Nederlandse pensionado’s daarom moeten worden gekort? Bovendien, en dit is echt heel smerig, wanneer de EU de pensieonfondsen gaat centraliseren dan kunnen lidstaten in ieder geval geen bezwaar meer maken tegen een verhuizing want om die reden zijn de regels daaromtrent, het vestigingsbeleid,  stilletjes en midden in de Brexit storm 3 jaar geleden al aangepast. Wederom bewijs van vooropgezet (diefstal)plan (met Rutte aan het roer.)

De essentie van het verhaal is het volgende:

Heeft de Europese Unie geen toegang tot ons pensioengeld? In lid 60 van de richtlijn staat een cryptisch zinnetje: “The Union may adopt measures”. Dat kan betekenen dat de EU maatregelen kan nemen ten aanzien van ons pensioengeld, maar het kan ook betekenen dat de EU een hoeveelheid pensioengeld kan opnemen. ’t Is maar dat u het weet.

Een verdere indicatie dat het inderdaad die kant op gaat blijkt uit de woorden van Klaas Knot in een interview in de Telegraaf van maandag, waarin hem wordt gevraagd of hij eigenlijk wel de belangen dient van Nederland als bestuurslid van de Europese Centrale Bank.

Het antwoord is …..

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Shop the Post

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tractoren 1569602872

Malieveldslag! Den Haag wil dinsdag maar vijf tractoren toestaan tijdens boerenprotest

crimi asiel

Het blijft maar doorgaan: Asielzoekers uit veilige landen terroriseren Harderwijk