in ,

EU weigert Hongaarse stad voor wedstrijd wegens ‘te wit en gelukkig’

shutterstock 31285801 e1518978313737

“Er zijn te veel blanke gelukkige mensen, te veel kruistekens en niet genoeg migranten in het promofilmpje”. De Europese Unie heeft de Hongaarse stad Székesfehérvár uitgesloten uit een Europese wedstrijd omdat hun video-inzending ‘te blank’ zou zijn. “Dit is een propagandafilmpje voor een blank en christelijk Europa. Iedereen is er blank en gelukkig.”

Voor de wedstrijd van de Europese hoofdsteden van cultuur, kunnen alle steden in Europa een promotiefilmpje inzenden naar de Europese Unie, waarna een ‘expertencomité’ in een aantal rondes een Europese stad verkiest. Dat deed ook de Hongaarse stad Székesfehérvár. Deze week werd beslist welke steden naar de finale zouden gaan.

“Wit en gelukkig”

Het Europese ‘expertencomité’ oordeelde dat de inzending van Székesfehérvár – waar nochtans ook mensen met een andere huidskleur in te zien zijn – niet divers genoeg was, en weigerde de inzending. “Er zijn te veel blanke gelukkige mensen, te veel kruistekens en niet genoeg migranten in het promofilmpje”, aldus het Europese ‘expertencomité’. “Dit is een propagandafilmpje voor een blank en christelijk Europa. Iedereen is er blank en gelukkig.”

De burgemeester van de stad, András Cser-Palkovics, reageerde ontgoocheld maar probeerde positief te blijven. “We hebben het geluk om te leven in een prachtige stad in het midden van Europa, waar we nog steeds onze toekomst kunnen bepalen En dat is wat we doen.” Volgens de burgemeester is de beslissing louter en alleen genomen op basis van politieke ideologie.

(Lees verder onder de video.)

Daarnaast stelde hij dat in het filmpje men enkel hun tradities en geschiedenis toont, en dat ze dat ook zullen blijven doen. “We respecteren onze geschiedenis en onze christelijke tradities terwijl we een veilige en moderne stad bouwen.Ik geloof dat een moderne stad zijn geschiedenis en tradities niet zomaar weggooit. Laat dit het Europese antwoord zijn op wat ons is overkomen, wat onze huidige ergernis niet overtreft.”

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
europarlement

Europarlement vult eigen pensioen aan met belastinggeld: 3.829 euro per maand extra

kabinet aivd misleiden burgers aftappen kabel referendum sleepwet

In de steigers: Europa’s grootste internetfilter ooit