in

Europarlement dwingt Juncker tot herverdelen portefeuilles eurocommissarissen, voor de schijn dat wel weer

7704908148 200c96553a eu babel1

Alles wijst erop dat de toekomstig voorzitter van het dagelijks bestuur van de EU Jean-Claude Juncker de portefeuilles van beoogde Europees Commissarissen moet herverdelen. Hij kan bijna niet anders als hij op 1 november met de zegen van het Europees Parlement (EP) aan de slag wil. Het EP wil onder meer andere taken voor de Hongaarse kandidaat Tibor Navracsics.

Het Europees Parlement zette vandaag een zesde kandidaat-commissaris in de wacht. De Sloveense oud-premier Alenka Bratušek wist tijdens haar hoorzitting niet te overtuigen. Ze lag voorafgaand aan haar overhoring al onder vuur omdat zij zichzelf zou hebben voorgedragen voor de commissiepost. In eigen land loopt daarom een corruptieonderzoek naar haar handelen. Tijdens de hoorzitting gaf Bratušek aan dat zij Juncker een lijst met drie namen heeft gegeven. Hij heeft mij gekozen, was haar verweer.

Vorige week zette het EP reeds vijf kandidaat-commissarissen in de wacht omdat ze een zwakke hoorzitting hadden, of ongeschikt geacht werden voor hun beoogde portefeuille. Zo moest onder andere de Hongaar Navracsics extra vragen beantwoorden.

Lees verder via AD.nl.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8476061510 50b053c4a2 asielzoekers1

Ook dat nog: ISIS-extremisten infiltreren Europa, vermomd als asielzoekers

8766480888 91e64c1716 the people1

Hoe de inhoudelijke politiek in het nauw komt door internet