in , , ,

Europees Hof deelt klap uit aan dividendbelasting

Rutte shell memo dividend

Het Europees Hof van legt opnieuw een bom onder de dividendbelasting. Een arrest van het Hof in een Duitse zaak vergroot de kans dat miljoenen aan belasting terugkrijgen in de Europese Unie.

Ook Nederlandse pensioenfondsen.

Daar staat een mogelijke tegenvaller voor de Nederlandse schatkist tegenover, meldt het FD.In de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting waarschuwde premier Mark vorig jaar voor de Europese houdbaarheid van de heffing op winstuitkeringen aan aandeelhouders.

Het mocht niet baten; het zag af van afschaffing.

Maar het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft opnieuw een klap uitgedeeld aan de houdbaarheid van de heffing.Het ministerie van Financiën zegt dat het arrest van het Europees Hof nog wordt bestudeerd.

Over de gevolgen voor kan het nog niets zeggen. Volgens Financiën hebben buitenlandse pensioenfondsen die vergelijkbaar zijn met Nederlandse fondsen recht op teruggave van dividendbelasting.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
47937031722 a8a6f15507 taser

Politieagenten krijgen tasers, kabinet stelt 25 miljoen beschikbaar

cirruscloudsmatter geoengineering with cirrus cloud seeding lg

Hoe Geoengineers van de t.u. Delft de Nederlanders van alles wijs kunnen maken, het prijskaartje van Geo-engineering…