in

Europees president Van Rompuy krijgt Karelsprijs

5777078372 a516ee4eb9 van rompuy

Europees president Herman van Rompuy heeft donderdag in Aken de Internationale Karelsprijs in ontvangst genomen. De Belg krijgt de onderscheiding voor zijn bijdragen aan de Europese eenwording.

Van Rompuy ziet de prijs als „een erkenning voor de vastberadenheid van alle leden van de Europese Raad om onze Europese idealen trouw te blijven, ook in tijden wanneer deze worden uitgedaagd”.

Stukje uit zijn toespraak erna :

Maar we dachten nooit echt over Europa als een thuis, als een beschutting. En vandaag betalen we daar een prijs voor.
Europa, de deur naar kansen, wordt nu door velen gezien als indringer. De vriend van vrijheid en ruimte wordt gezien als bedreiging voor bescherming en positie.

Kortom wat de EU burger vindt hebben we dikke poep aan om dat duidelijk te maken delen we prijzen en onderscheidingen uit.
En de burgers uit Aken schijnen meebeslist te hebben…..

De prijs is genoemd naar Karel de Grote en bestaat uit een bedrag van 5000 euro en een medaille met de beeltenis vanKarel de Grote.

Traditioneel vindt de uitreiking plaats op Hemelvaartsdag in de kroningszaal van het Akense raadhuis. Het Curatorium van de ‘Stichting Internationale Karelsprijs Aken’ kiest de prijswinnaar. Dit curatorium bestaat uit burgers, ambtenaren en gezagsdragers uit Aken.(bron)

via Telegraaf.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8569327577 9e60d26899 russia oil gas eu1

Het gevalletje Ukraïne, aap uit de mouw? EU : verder integreren om minder afhankelijk te zijn van Russisch gas

b7ab95d8944ccf24843be69e 640 schandpaal1

Digitale schandpaal voor bankiers opgericht