in ,

Europese Commissie akkoord met nieuwe financiële miljardeninjectie voor Oekraïne

screenshot 74

Zojuist was eurocommissaris Günther Oettinger, verantwoordelijk voor begroting en personeel, op Europa-tour om de nettobetalers ervan te overtuigen toch in te stemmen met een verhoging van hun EU-bijdragen. Zogenaamd is de huidige geldstroom uit de lidstaten niet voldoende om het door de Brexit ontstane financiële gat te dichten. Een voorbeeld van waar dat zogenaamd niet aanwezige geld naartoe stroomt, is de nieuwste deal met de evenzo corrupte als failliete Oekraïne.

Europese Commissie keurt miljardenbetaling goed

Zoals blijkt uit een persuitzending van de EU is de Europese Commissie onder de naam van een macrofinancieringsprogramma akkoord gegaan met een voorstel voor een ondersteunende betaling aan de Oekraïne van tot 1 miljard euro. Hieraan waren gesprekken tussen de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, en de president van de Oekraïne, Petro Porosjenko, vooraf gegaan. Met het geld moet de failliete staat gestabiliseerd en structurele hervormingen ondersteund worden.

De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Valdis Dombrovskis, zei hierover dat de Europese Commissie met betrekking tot dit “belangrijke programma” zou rekenen op de ondersteuning van het Europees Parlement en de lidstaten.

Tot nu toe had de EU zich ter ondersteuning van een “hervormingsproces” sinds de putsch vin het jaar 2014 al verplicht tot betalingen van € 12,8 miljard.

Failliet en corrupt

De Oekraïne geldt als het meest corrupte land van Europa. In 2017 stond het land in een wereldwijde corruptielijst op de 130e plaats van de 180 landen. De Oekraïne wordt sinds een door de VS uitgevoerde gewelddadige “regeringswisseling” in het voorjaar van 2014 geregeerd door een marionettenregering onder leiding van de oligarch Petro Porosjenko. Economisch is de Oekraïne geruïneerd. De inflatie bedroeg in het jaar 2017 13,7%.

Bron:
www.unzensuriert.at

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
banksters

Schaamteloos: ING topman krijgt 50% salarisverhoging, verdient 3 miljoen euro

Euro coins and banknotes

Liefdadigheidsorganisaties misbruiken massaal donaties voor zelfverrijking en propaganda