in ,

Europese landen “worden” verplicht om asielzoekers uit andere lidstaten op te nemen

Europese landen moeten worden verplicht om asielzoekers uit andere lidstaten op te nemen, als de instroom daar te groot wordt. Dat staat in een plan dat de Europese Commissie woensdag presenteert, meldt de Volkskrant.

De Commissie stelt voor om nog deze zomer te beginnen met de spreiding asielzoekers, om de Zuid-Europese landen te ontzien. Ieder land zou een asielzoekersquotum moeten krijgen, waarbij onder meer wordt gekeken naar de welvaart, bevolkingsomvang aantal werklozen.

Op dit moment geldt de Dublin-regel: asielzoekers moeten asiel aanvragen in eerste land waar zij aankomen. Daardoor moeten sommige landen veel meer asielzoekers opvangen dan anderen. Vandaag werd bekend dat het aantal asielzoekers in Nederland het afgelopen jaar verdubbeld is. Nederland staat met 22.000 asielzoekers Europees gezien in de middenmoot Europa.

Lees verder via: NOS

Photo by directie_voorlichting_venj


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rumoer: Grieken over 2 dagen bankroet; Frankrijk volgende, MSM zegt Griekenland kan plots failliet gaan

Indoctrinatie, Jongeren en docenten: Behandel Europa verplicht in het onderwijs