in ,

Europese landen “worden” verplicht om asielzoekers uit andere lidstaten op te nemen

17175456175 3e272e795f asielzoekers

Europese landen moeten worden verplicht om uit andere lidstaten op te nemen, als de instroom daar te groot wordt. Dat staat in een plan dat de Europese Commissie woensdag presenteert, meldt de Volkskrant.

De Commissie stelt voor om nog deze zomer te beginnen met de spreiding van asielzoekers, om de Zuid-Europese landen te ontzien. Ieder land zou een asielzoekersquotum moeten krijgen, waarbij onder meer wordt gekeken naar de welvaart, bevolkingsomvang en het aantal werklozen.

Op dit moment geldt de Dublin-regel: asielzoekers moeten asiel aanvragen in het eerste land waar zij aankomen. Daardoor moeten sommige landen veel meer asielzoekers opvangen dan anderen. Vandaag werd bekend dat het aantal asielzoekers in het afgelopen jaar verdubbeld is. Nederland staat met 22.000 asielzoekers Europees gezien in de middenmoot van .

Lees verder via: NOS

Photo by directie_voorlichting_venj cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
273636068 ea3bbd238d greece euro

Rumoer: Grieken over 2 dagen bankroet; Frankrijk volgende, MSM zegt Griekenland kan plots failliet gaan

1027240309 2c6c7b8aef north korea

Indoctrinatie, Jongeren en docenten: Behandel Europa verplicht in het onderwijs