in ,

Indoctrinatie, Jongeren en docenten: Behandel Europa verplicht in het onderwijs

1027240309 2c6c7b8aef north korea

Kennis over Europa moet een veel belangrijkere plek krijgen in het lesprogramma van het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Deze oproep doen jongeren en docentenorganisaties aan minister van onderwijs Jet Bussemaker in hun gezamenlijke plan van aanpak ‘Europa in de klas’. ‘Op dit moment is het heel slecht gesteld met kennis over de Europese Unie onder jongeren in Nederland’, zo stellen iniatiefnemers Sjoukje van Oosterhout en Sebastiaan Rood. ‘Dit komt voornamelijk door het feit dat er in de klas nauwelijks aandacht is voor dit onderwerp. Daar moet echt snel verandering in komen!’

Volgens het EenVandaag jongerenpanel heeft ruim een derde van de Nederlandse jongeren nog nooit onderwijs over de Europese Unie gehad, terwijl Nederlandse jongeren aangeven hier meer over te willen leren. De Europese realiteit is overal, behalve in de klas, aldus de Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken Sebastiaan Rood en Sjoukje van Oosterhout.

Rood: ‘In onze gesprekken gaven docenten aan onvoldoende gefaciliteerd te worden door vage en beperkte eindtermen, methodes die met betrekking tot Europa niet op de behoefte aansloten en onvoldoende training in hun vooropleiding. Met deze input zijn wij met de NVLM, de VECON, de VGN en de KNAG gaan kijken hoe het beter kan. Het visiestuk ‘Europa in de klas’ is daar de uitkomst van: een gezamenlijke visie van leerlingen en leraren om gedegen onderwijs over Europa en Europese politiek te realiseren’.

Lees verder via: Europa Nu

 

Photo by (stephan) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
17175456175 3e272e795f asielzoekers

Europese landen “worden” verplicht om asielzoekers uit andere lidstaten op te nemen

5284193 09b9b1472c abortion

Schokkend zo diep is de samenleving gezonken, Instructiefilmpjes: zo pleeg je zelf thuis een abortus!