in , ,

FaalKliniek FoutenFestival: ‘levensgevaarlijke’ patiënt ontsnapt uit kliniek Michael P.

De forensisch psychiatrische kliniek waar Michael P. verbleef is opnieuw in ernstige verlegenheid gebracht, nu blijkt dat afgelopen zaterdag een veroordeelde psychiatrisch is ontsnapt. De man is sindsdien spoorloos en de is naarstig op zoek naar hem.

Zonder medicijnen is de man levensgevaarlijk, zegt zijn familie.

Het gaat om de 44-jarige Peter M. uit Dordrecht, die in 2017 werd veroordeeld omdat hij via had gemeld dat hij het station van Dordrecht zou opblazen met een .

Enkele dagen later viel hij in Dordrecht een man aan die zijn boodschappen in zijn auto laadde. M. sprong de man uit het niets op z'n rug maar werd door het slachtoffer en zijn zoon overmeesterd. M. droeg op dat moment een mes bij zich.

Uit onderzoek bleek M. volledig ontoerekeningsvatbaar was. Hij is psychotisch en lijdt aan schizofrenie. Het Gerechtshof in Den Haag veroordeelde M. in hoger beroep tot behandeling in een psychiatrisch .

Sinds januari van dit jaar zit hij in de FPA Utrecht in Den Dolder, waar ook Michael P., de moordenaar van Anne Faber, verbleef.

Hij zou tijdens een bezoek van zijn zus in de kliniek hebben gezegd dat hij wilde vluchten zodra hij de kans kreeg. De familie zou de kliniek daar ook meerdere keren voor gewaarschuwd hebben.

Zaterdag had M. volgens het AD drie uur verlof. De eerste twee uur bracht hij door onder begeleiding. Het laatste uur mocht hij zonder begeleiding doorbrengen. In die tijd is hij van de radar verdwenen.

Lees verder bij de bron: AD.nl en Stopdebankiers

Signalement

Blanke huidskleur
Donkergrijs gemillimeterd haar met een klein kuifje
Blauw / grijs / groene ogen
Tatoeages op zijn been
Donkerblauwe spijkerbroek
Donkerbruin bomberjack
Witte sportschoenen

Heeft u hem gezien?
Wij vragen mensen die deze man hebben gezien of weten waar hij is, dit direct te melden bij de politie. Ziet u hem, benader hem dan niet zelf, maar bel gelijk met 1-1-2. Als u zich anoniem wil melden kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steeds meer sombere signalen voor de wereldeconomie, zet je schrap voor wat komen gaat

Weer gefopt! Energierekening blijft flink hoger ondanks daling tarieven