in , , , ,

Facebook bespioneerde telefoonoproepen en sms-berichten van Android-gebruikers terwijl ze deden alsof ze om privacy gaven

facebook privacy 1544191423
TheDigitalArtist / Pixabay

probeerde te verbergen dat het stiekem oproep- en tekstlogs van Android-gebruikers opzoog zonder hun toestemming, zojuist vrijgegeven interne documenten hebben dit onthuld.

De honderden pagina's met documenten, die eerder waren verzegeld als onderdeel van een lopende juridische procedure met een inmiddels overleden app-ontwikkelaar genaamd Six4Three, werden gisteren vrijgegeven door het Britse parlement en ze bevestigen nogmaals dat Facebook meer dan bereid is om de van gebruikers op te offeren voor bedrijfsgroei.

Schrijvend in een aan collega's erkende Facebook-ingenieur Micheal LeBeau dat het een “pretty high risk thing to do from a PR perspective” but said it “appears the growth team will charge ahead and do it” anyway. Kortom het druist tegen alle menselijke waarden in en we doen het toch, schijt aan gebruikers.

Kwon schreef in een interne e-mail de “growth team” was “exploring a path” , waar Facebook “slechts verzoeken om toestemming voor het bespioneren van je telefoongesprekken te geven en daarmee de gebruiker in een fuik te lokken.”

“Based on their initial testing, it seems this would allow us to upgrade users without subjecting them to an Android permissions dialog at all. It would still be a breaking change, so users would have to click to upgrade, but no permissions dialog screen,” schreef hij.

In het normale taal betekent dit dat Facebook het zo moeilijk mogelijk probeerd te maken voor gebruikers om zich bewust te zijn van wat ze aan het doen waren met persoonlijke oproep- en tekstgegevens. Publiekelijk ontkende Facebook echter onvermurwbaar dat het oproep- en tekstlogs zonder toestemming van de gebruiker aan het verkrijgen was.

https://twitter.com/samfbiddle/status/1070478440221065217

Damian Collins, parlementslid van de Conservatieve Partij die voorzitter is van de parlementaire commissie die de documenten heeft vrijgegeven, zei dat Facebook zich ervan bewust was dat de wijzigingen in haar beleid op het Android-systeem controversieel zouden zijn.

“Om eventuele slechte PR te beperken, was Facebook van plan om het voor gebruikers zo moeilijk mogelijk te maken om te weten dat dit een van de onderliggende functies was van de upgrade van hun app,” zei hij.

https://twitter.com/kevinroose/status/1070463154721841154

Collins zei dat het vrijgeven van interne Facebook-e-mails in het “algemeen belang” was, omdat ze belangrijke vragen opriepen over hoe het bedrijf gebruikersgegevens behandelt, zijn beleid voor het werken met app-ontwikkelaars en “hoe ze hun dominante positie op de sociale-mediamarkt uitoefenen”.

Reagerend op de documenten dump: “verwoestend” noemde voor het bedrijf, zei Facebook dat de documenten die deze week zijn vrijgegeven “slechts een deel van het verhaal zijn en op een manier worden gepresenteerd die erg misleidend is zonder extra context.”

Facebook zei dat het ‘altijd' houdt aan ‘de beste manier om toestemming van een persoon te vragen' en dat de betreffende e-mailuitwisselingen ‘geen discussie waren over het vermijden van mensen om toestemming te vragen'.

In een meanderende 623-woorden niet-verontschuldiging bericht gepost op Facebook zelf, zei CEO Mark Zuckerberg dat het niveau van onderzoek rond hoe Facebook opereert “gezond” en “juist” was als je kijkt naar het aantal mensen over de hele wereld die de dienst gebruiken.

“Maar het is ook belangrijk dat de berichtgeving over wat we doen – inclusief de uitleg van deze interne documenten – onze handelingen of motieven niet verkeerd voorstelt” , schreef hij.

Facebook is onlangs in de schijnwerpers komen te staan ​​wegens vermeende schendingen van de privacy. In maart zei een klokkenluider dat Facebook Cambridge Analytica, een schaduwrijk Brits dataminingbedrijf, toestemming had gegeven privégegevens van miljoenen gebruikers te oogsten zonder hun toestemming.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
classroom 1544187845

Miljard aan belastinggeld voor donkere kamers, anale sekslessen en sadomasochisme op basisscholen in Duitsland

migranten

De doorgedraaide gevestigde orde beschuldigd Baudet en Wilders van verspreiding ‘extreemrechtse samenzweringstheorie’