JDreport.com

De andere blik op het nieuws... Columns, Opinie, Alternatief en meer

JDreport.com

De andere blik op het nieuws... Columns, Opinie, Alternatief en meer

in , , , , ,

De doorgedraaide gevestigde orde beschuldigd Baudet en Wilders van verspreiding ‘extreemrechtse samenzweringstheorie’

Volgens de gevestigde orde verspreiden de PVV en het FVD een ‘extreemrechtse samenzweringstheorie'. Het omvolken van Nederland alsmede de EU. Met alle genomen maatregelen, ontwikkelingen, pacts en besluiten die het afgelopen jaar voorbij zijn gekomen, laten toch wel degelijk een plan zien. 
De theorie van het omvolken is, zoveel als mogelijk andere nationaliteiten importeren totdat de originele bevolking de minderheid wordt. Wat inmiddels al het geval is in de grote steden als je de ontwikkeling van bevolking samenstelling erbij pakt. De autochtoon maakt op dit moment te weinig kindjes en dit terwijl de geïmporteerde samenleving er wel driftig erop los kindjes maakt.

Commentaar: Hoewel we niet willen beweren dat rechtse partijen en hun leden brandschoon zijn, is het toch opvallend dat we de laatste tijd weer te maken krijgen met een opleving van haatzaaierij tegen rechts. Of moeten we zeggen: tegen de mensen aan de andere kant van ver links?Zie ook: Zit Er een Verborgen Hand Achter De ‘Botsing der Beschavingen' in Europa?

Uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, uitgevoerd in opdracht van de Anne Frank Stichting, blijkt dat extreemrechtse organisatie en extreemrechtse denkbeelden steeds meer ruimte in het maatschappelijk en politiek debat krijgen.

Commentaar: Dezelfde stichting waarvan de woordvoerder betrokken was bij en veroordeeld voor de terroristische aanslag in 1986 op leden van de Centrumpartij in Kedichem.Dezelfde stichting die met anderen samenspanden om ervoor te zorgen dat Hans Janmaat en de Centrum Democraten (een afsplitsing van de Centrumpartij) nooit groot konden worden.

Hans Janmaat hotel Kedichem

© William Hoogteyling
Hans Janmaat bracht het er in 1986 na de aanslag tegen de Centrumdemocraten
in het hotel Cosmopolite in Kedichem gelukkig levend vanaf.

Zo stellen onderzoekers in het donderdag gepubliceerde rapport dat PVV en Forum voor Democratie (FVD) de extreemrechtse samenzweringstheorie dat er sprake zou zijn van een bewuste strategie van ‘' van de Nederlandse samenleving verspreiden.

Het gaat bij deze ‘omvolkings‘-theorie om de overtuiging dat er sprake is van een bewuste strategie om tot een vernietiging van de autochtone blanke Europese bevolking te komen. Deze theorie krijgt in extreemrechtse kringen steun en “krijgt daar vaak een antisemitische connotatie: Joden zouden degenen zijn die achter de schermen deze ‘omvolking‘ organiseren”, constateren de onderzoekers.

Commentaar: Geert Wilders verklaarde echter dat “de eerste verdedigingslinie van het westen” tegen de islam is. Dus, wat is het nou?

De onderzoekers zien dat de PVV stelt dat dit plan tot ‘omvolking‘ vanuit de Europese Unie gestuurd wordt en gesteund wordt door media en nationale regeringen. In een recent campagnefilmpje van de PVV wordt gesteld dat de Nederlandse bevolking “vervangen” dreigt te worden.

In het rapport wordt ook verwezen naar ‘omvolkings'-uitspraken van FVD-leider Thierry Baudet. Hij sprak in het verleden van “homeopathische verdunning van de Nederlandse bevolking met alle volkeren van de wereld” en over een “auto-immuunziekte” waaraan het Westen lijdt. “Op elk vlak worden we verzwakt, ondermijnd, overgeleverd. Kwaadwillende, agressieve elementen worden ons maatschappelijk lichaam in ongehoorde aantallen binnengeloodst, en de werkelijke toedracht en gevolgen worden verdoezeld”, heeft Baudet gezegd.

Commentaar: Met ‘het homeopathisch verdunnen‘ bedoelde Baudet echter wat anders, maar dat deert de massamedia niet.

‘Organisaties en denkbeelden krijgen meer ruimte'

Het Verwey-Jonker Instituut ziet dat vanaf 2016 extreemrechtse organisaties en denkbeelden meer ruimte krijgen, terwijl deze in de decennia na de Tweede wantrouwend en afwijzend werden ontvangen. “Ideeën van extreemrechtse groepen lijken steeds meer ontdaan te zijn van de erfenis van het nationaalsocialisme in de Tweede Wereldoorlog en vaker gezien te worden als willekeurig welke andere politieke mening”, aldus de onderzoekers.

Dat heeft ertoe geleid dat extreemrechtse organisaties en extreemrechtse opvattingen minder “afbreukrisico's” met zich meebrengen. Dat heeft geleid tot een toenemend zelfvertrouwen van extreemrechtse organisaties als Erkenbrand, Identitair Verzet, NVU, Voorpost en Pegida. Hoewel deze groepen openlijk sympathiseren met partijen als de PVV en FVD, zijn er geen allianties tussen de politieke partijen en de rechts-extremistische organisaties.

Extreemrechtse organisaties zien PVV als ‘zielsverwant'

Antifa

© Alex Ellinghausen
Anti-fascisten ook wel antifa genoemd zijn de echte fascisten

PVV-leider Geert Wilders is daar sinds de oprichting van zijn partij helder in geweest: extreemrechts is in zijn partij niet welkom. Tegelijkertijd zien de onderzoekers dat de PVV door de meeste extreemrechtse organisaties wordt gezien als een “politieke zielsverwant”.

Ook zien de onderzoekers dat de PVV in Europa wel samenwerkt met partijen met een lange van racisme en antisemitisme, zoals de AFD, FPO, Front National, Lega Nord en Vlaams Belang. Belangrijke kanttekening is dat het uitgesproken pro-Joodse en pro-Israëlische karakter van de PVV botst met de “vaak impliciet of expliciet antisemitische ideeën binnen veel extreemrechtse organisaties”.

FVD distantieert zich ‘niet al te scherp' van extreemrechts

De omgang van FVD met extreemrechts noemt het rapport “ingewikkelder”. “Daar werd in een aantal gevallen moeizaam gemanoeuvreerd om omgang met extreemrechtse organisaties aan de buitenwacht te verklaren, zonder zich er al te scherp van te distantiëren”, staat in het rapport. “Ondanks de felle racistische, antisemitische en antidemocratische toon van Erkenbrand werd Erkenbrand vanuit FVD enkele keren vergoelijkend beschreven.”

Ook wordt verwezen naar de ontmoeting die Baudet in oktober vorig jaar had met de extreemrechtse Amerikaan Jared Taylor. Taylor geldt als een ideoloog van de Amerikaanse ‘alt-right', een beweging bestaande uit extreemrechtse neonazi's, aanhangers van de Ku Klux Klan en de Aryan Brotherhood. De groep gelooft in de superioriteit van het blanke ras. Volgens Taylor zou het blanke ras met uitsterven bedreigd worden.

Baudet verdedigde zich destijds door te stellen dat hij het belangrijk vindt dat de partij zich “grondig informeert” en “allerlei visies tot zich neemt”. Eind 2017 distantieerde Baudet zich van de ideeën van Erkenbrand.

“Er is dus vooral sprake van herkenning en sympathie vanuit extreemrechtse organisaties voor ideeën en ideologie van PVV en FvD. Die herkenning is de afgelopen tijd, vooral richting FvD, gegroeid doordat beide partijen ideeën zijn gaan verspreiden die goed aansluiten bij de ideeënwereld van extreemrechts”, aldus het rapport.

Commentaar: Hoeveel haatcampagnes heeft rechts in gang gezet? Hoeveel zijn er in hun naam gepleegd?

Aantal ‘intentioneel antisemitische incidenten' gestegen

De onderzoekers stellen verder in het rapport dat de politie vorig jaar minder racistische en antisemitische incidenten heeft geregistreerd, maar de ernst van die incidenten nam wel toe. Zo werd relatief vaker geweld gepleegd en waren er meer bedreigingen door daders met racistische motieven.

Over de hele linie daalde het aantal registraties van racisme en antisemitisme, behalve bij het aantal “intentioneel antisemitische incidenten”. Dat waren er 46 tegen 35 een jaar eerder. Het gaat daarbij om incidenten waarbij het “aannemelijk is dat antisemitisme het motief is van de verdachte”.

In totaal vonden de onderzoekers in het politiesysteem bijna 3.500 registraties, tegen ruim vierduizend een jaar eerder. Van alle gevallen ging 13 procent over geweld. Dat lijkt een stijging, maar deze categorie is nieuw en breder dan voorheen, toen alleen mishandelingen afzonderlijk werden geregistreerd.

Bedreigingen vormden ruim 12 procent van het totaal, tegen 2,8 procent in 2016. Hiervoor geven de onderzoekers geen verklaring. De meeste registraties draaien om beledigingen, zoals scheldpartijen.

Commentaar: Alhoewel niet expliciet gezegd wordt dat rechts hiervoor verantwoordelijk is, wordt het wel geïmpliceerd. Waarschijnlijk zijn andere groeperingen hiervoor verantwoordelijk en/of is het onderdeel van COINTELPRO, het paradepaardje van de inlichtingendiensten: Charlottesville ‘Verenig Rechts'-Bijeenkomst Leidt Aandacht Af Van Agenda ‘Diepe Staat'

Commentaar: We sluiten af met de woorden van Jordan Peterson die zelf eindeloos neergezet wordt als aanhanger van ‘extreemrechts':

“Als je ageert tegen radicaal links, wat ik doe, zit je al snel in een rare groep mensen, met ook alt-right en de nazi's. Dus zeggen critici: jij zit in een groep met nazi's, dan ben jij ook een nazi. Het is absurd. Maar goed, dit laat zien hoe ‘helder' die mensen denken.”

Zie ook: 16 years after Dutch politician Pim Fortuyn was assassinated by a radical leftist, Dutch establishment is gunning for Thierry Baudet

Lees verder bij de bron: Sott.net

https://youtu.be/afqU3IoZjAY


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Facebook bespioneerde telefoonoproepen en sms-berichten van Android-gebruikers terwijl ze deden alsof ze om privacy gaven

WeekendDocu: What the Health

Terug naar boven
3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x