in , ,

Feestje voor dode schilder van Gogh kost de burger 24 miljoen

Goed, we hebben hier de Jeroen Bosch stichting. Een stichting die al vanaf 2009 bezig is met het organiseren van wat gedoe in 2016 in Den Bosch, omdat dan een schilder uit die zelfde stad 500 jaar hartstikke dood is.

Nu ben ik maar een eenvoudige en tegenwoordig achterdochtige Drenthse boer met nul boekhoudkundige kennis omdat ik dat simpelweg niet interessant genoeg vind, maar nog wel kundig genoeg om te zien dat hier ook weer over de balk wordt gesmeten. 36.000.000 mag die ongein kosten. STAAFJE! Waarvan er dus 24.000.000 door overheidsinstanties ingepompt wordt en 5.000.000 door de sponsoren Rabobank en Essent. We weten uiteindelijk wel bij wie daarvoor de rekening op de mat valt. Met zo'n bak subsidiegeld zal er ongetwijfeld een hoop verkwist worden en dingen raar op de balans staan.

Oh ja, de Koninklijke relatie. Mr. Jacques Anne de Roy van Zuydewijn, oom van Edwin de Rooy van Zuydewijn, uit het geslacht De Roy, was voorzitter van deze stichting tot hij stuk ging. Zodoende dat ik ook bij deze stichting terecht kwam. Deze Oom was Kamerheer Honorair van de Koningin, dragen van erekruis Huisorde van Oranje, ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, officier in de Orde van Oranje-Nassau en nog een hoop onzin.

TOEGIFT: En uiteraard krijgt het feestje voor de dode schilder 750.000 euro zakgeld van de . Omdat het kan.

Lees verder via GeenStijl

Foto via freeparking 😐


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte vindt dat Timmermans ‘grote fout’ heeft gemaakt maar hoeft niet vroegtijdig naar Brussel te vertrekken

Niet alleen Windows 10 maar ook Mac OSX Yosemite begluurt gebruiker