in ,

Franse geheime dienst: Russische invasie Oekraïne is verzinsel van NAVO

15867322691 c95b3d67f5 NAVO e1429126814794

Het hoofd van de Franse DRM heeft forse kritiek geuit op de , vooral vanwege de voortdurende beweringen dat Rusland van plan zou zijn om Oekraïne binnen te vallen. Volgens generaal Christophe Gomart is er in werkelijkheid niet één aanwijzing voor zo'n invasie waargenomen, en zijn de Russen nooit van plan geweest om militair in te grijpen. Het doorprikken van de anti-Russische Westerse propaganda van het afgelopen jaar komt nu dus ook al vanuit de gelederen van de NAVO lidstaten zelf.

Generaal Gomart verklaarde op 25 maart tegen het parlementaire comité voor Defensie dat de DRM doorgaans een excellente verstandhouding met het oppercommando van de NAVO in Norfolk heeft, maar dat de in Oekraïne forse verschillen van mening heeft veroorzaakt tussen de Europeanen en de Amerikanen.

‘Geen activiteiten die nodig zijn voor invasie'

‘De echte moeilijkheid met de NAVO is het feit dat de Amerikaanse geheime diensten domineren, terwijl de Franse inzichten enkel voor kennisgeving worden aangenomen,' aldus Gomart. ‘De NAVO heeft bekend gemaakt dat de Russen een invasie van Oekraïne voorbereidden, maar de informatie van de DRM kon deze bewering niet overeind houden. Wij hebben feitelijk vastgesteld dat de Russen geen commandoposten hebben opgezet, noch logistieke maatregelen hebben genomen.'

‘Er waren geen activiteiten die men als voorbereiding op een invasie had moeten nemen,' vervolgde de generaal. ‘Op het tweede bevelsniveau waren er geen overeenkomstige initiatieven. Vervolgens bleek dat wij het met onze vermoedens bij het juiste eind hadden.' De Russische soldaten die wél in de Oekraïne zouden zijn gezien zouden met hun aanwezigheid enkel druk op president Poroshenko hebben gelegd, maar daar nooit ter voorbereiding van een invasie zijn geweest.

Met Gomarts onthullingen gaat de Franse geheime dienst recht tegen het officiële NAVO standpunt in dat Rusland massaal voorbereidingen heeft getroffen –en nog steeds klaarstaat- om Oekraïne binnen te vallen.

Duitsers: Rol Rusland wordt overdreven

De Franse generaal is niet de eerste hoge Westerse official die de NAVO openlijk tegenspreekt. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier beschuldigde NAVO-opperbevelhebber generaal Philip Breedlove er enkele weken geleden al van de militaire rol van Rusland in Oekraïne te hebben overdreven. Het Bureau van de Bondskanselier had het zelfs over ‘gevaarlijke propaganda'.

Ook Steinmeier verklaarde dat de informatie van niet overeenkwam met wat de NAVO of de Amerikanen beweerden. Washington blijft echter volhouden dat de spanningen in Oost steeds groter worden en een directe bedreiging zijn voor de Amerikaanse veiligheid, en dat daarom alles moet worden gedaan om deze bedreigingen te beantwoorden.

Verzet in EU tegen NAVO/ groeit

In de EU groeit echter het verzet tegen de door de NAVO en de VS gewilde escalatie. Italië en Griekenland willen stoppen met de sancties tegen Rusland, omdat deze grote schade aan hun toch al wankele ën toebrengen. moet door de rest van de EU worden ‘gered', omdat de coalitie van conservatieven en sociaaldemocraten tot elke prijs willen voorkomen dat het anti-Brusselse Front National het voor het zeggen krijgt. Dat nu uitgerekend Frankrijk de NAVO verwijt foutieve info te verspreiden, is dan ook enkel olie op het vuur.

Amerikanen trainen extreemrechts bataljon

Door het verzet uit Europa besloot de Amerikaanse president Obama om het sturen van troepen naar Oekraïne voorlopig te stoppen. Het Oekraïense leger zou vanaf maart deels door de NAVO worden getraind. Bij militaire manoeuvres in het land zouden Amerikaanse luchtlandingstroepen op 20 april gaan samenwerken met het extreemrechtse Asov bataljon, dat onafhankelijk van het Oekraïense leger opereert. Volgens de Russische OVSE waarnemer schendt dit bataljon het wapenstilstandsverdrag van Minsk (2).

Oekraïne heeft inmiddels het associatieverdrag met de EU ondertekent, waarin ook toenadering tot de NAVO wordt geregeld. In 2020 moet Oekraïne aan alle NAVO standaarden voldoen en gereed zijn voor toetreding, wat door Rusland als een grote bedreiging wordt ervaren.

Aanhoudende propaganda leidt tot nieuwe oorlog

De propaganda uit de Amerikaanse / NAVO bronnen gaat inmiddels onverminderd door. Niet de door Amerika gesteunde rechtsextremisten, maar Rusland zou de wapenstilstand in het oosten van Oekraïne schenden. Ook wordt er nog steeds beweerd dat grote hoeveelheden Russische troepen bij de grens klaar staan voor een ‘invasie'. (1)

Kortom: als Europa niet veel krachtiger voor zichzelf opkomt en breekt met de agressieve Amerikaanse koers, dan blijven we afstevenen op de door Washington gewilde nieuwe grote oorlog op ons continent.

Lees verder via xandernieuws.punt.nl

Photo by Ministerie van Buitenlandse Zaken cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4476683752 979a8039cb rabobank

Hoe Rabobank zijn heil zoekt in de rechtbanken

7263721616 b36a03d9a5 hypotheek

Hypotheek van 1 ton voor 98.000 binnenkort realiteit?