in

Geen autorisatie voor Covid-19 vaccins in Zwitserland: belangrijke informatie ontbreekt

53e1dc4b4956ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b722b7ad39449 640 covid 19 vaccin

Onvolledige informatie blokkeert Zwitserse vergunning voor Covid-19 vaccins. De Zwitserse medische toezichthouder Swissmedic zegt dat het ontbreekt aan de nodige informatie om drie verschillende Coronavirus-vaccins besteld door de regering goed te keuren.

De toezichthouder zegt dat belangrijke gegevens over veiligheid, doeltreffendheid en kwaliteit nog steeds ontbreken. Zij heeft de fabrikanten, die gegevens uit hun studies hebben verstrekt, berispt.

“We missen gegevens over de doeltreffendheid van de klinische studies en over de belangrijke subgroepen die hebben deelgenomen aan deze grote studies”zei Claus Bolte, hoofd van de autorisatieafdeling bij Swissmedic, tijdens een persconferentie op dinsdag, georganiseerd door het Federaal Bureau voor Volksgezondheid.

Swissmedic wil bijvoorbeeld meer weten over de reeds bestaande ziekten van de mensen die aan deze onderzoeken hebben deelgenomen.

Volgens de toezichthouder vereist de aanvaarding van dergelijke snel ontwikkelde vaccins een hoge mate van vertrouwen in fabrikanten en goedkeuringsinstanties. Het is daarom belangrijk om de effecten op verschillende groepen mensen heel goed te onderzoeken.

De regering heeft al enkele miljoenen vaccinshots besteld bij drie fabrikanten: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, en Moderna.

Op de persconferentie zeiden de autoriteiten dat ….

Lees verder bij de bron: Frontnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
screenshot 56

EU-actieplan moet mening- en informatiedictatuur verankeren

BigBrother 1193195101 2

De AIVD infiltreert meer dan ons lief is