in , ,

EU-actieplan moet mening- en informatiedictatuur verankeren

De bindt nog harder de strijd aan met de verbreiding van onwelgevallige informatie: een “Europees actieplan voor democratie” dient vanaf het voorjaar van 2021 de regulering van zogenaamde “desinformatie” op gemakkelijker te maken.

Volgens de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Věra Jourová, zou juist de coronapandemie hebben laten zien hoezeer “valse informatie” de openbare mening zou kunnen bepalen.

Vooral met betrekking tot komende vaccinatiecampagnes breekt de verbreiding van kritische feiten de blijkbaar zuur op: zo zou Jourová Google en al geïnformeerd hebben dat vaccinatiestrategieën gestimuleerd moeten worden.

Elke vorm van vaccinatiekritiek op de sociale media en in online zoekresultaten zal dientengevolge waarschijnlijk meer dan ongewenst zijn.

Dat doet bijna misdadig aan wanneer je bedenkt hoe omstreden de vaccins zijn, die op dit moment volledig overhaast op de markt gegooid worden!

Nadat grote sociale netwerken en zoekmachines al in 2018 tegenover de hun bereidheid verklaard hebben om een gedragscode tegen te ondertekenen, dienen er in 2021 nieuwe richtlijnen te komen die een regulering door nationale autoriteiten toestaan.

Jourová wil ….

Lees verder bij de bron:E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

Nieuwe tech stelt overheid in staat om via uw smartphone toegang te krijgen tot auto en draadloze apparaten

Geen autorisatie voor Covid-19 vaccins in Zwitserland: belangrijke informatie ontbreekt