in , , ,

Geen einde aan lockdown in zicht! Kabinet negatief over ‘versoepeling coronaregels’

text

Veel Nederlanders wachten in spanning op de nieuwe -persconferentie die het aanstaande dinsdag zal geven.

Volgens minister Van Ark moeten die mensen zich geen positieve dingen inbeelden. De kans dat de lockdown versoepeld wordt is namelijk minimaal. Ja, het aantal besmettingen daalt, ‘maar niet genoeg,' aldus de minister voor Medische Zorg.

De huidige lockdown duurt minimaal tot 9 februari. Veel mensen hopen dat het dan gedaan is met de maatregelen ‒ of in ieder geval met een paar maatregelen. Helaas, dat is vrijwel zeker niet het geval.

Volgens minister Van Ark is het besmettingscijfer namelijk weliswaar aan het dalen, maar die daling is niet afdoende om afschalen van maatregelen mogelijk te maken. Datzelfde geldt voor het aantal ziekenhuisopnames.

“En daar komt dan nog die Britse variant bij, die veel besmettelijker is,” aldus Van Ark: “Ook de reguliere zorg is nog niet op orde,” voegt ze daar aan toe.

Is er dan helemaal geen hoop? Nou, er zijn volgens Van Ark nog geen harde beslissingen genomen. Aanstaande zondag gaan de belangrijkste adviseurs en ministers opnieuw met elkaar in overleg, en voor dinsdag komt er weer een advies van het OMT.

In theorie kan er dus wel iets gebeuren.

Maar die kans is natuurlijk enorm klein. Van Ark zegt weliswaar ook dat het openen van basisscholen prioriteit heeft voor het kabinet, maar als ze tegelijkertijd aangeeft dat er geen versoepeling ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
griep

Wij eisen dat de griep terugkomt 

black and white lenovo laptop

Pas na 14.000 Nederlandse coronadoden geven ze toe: we zaten er bij hydroxychloroquine naast