in , ,

Gelekt: Kabinet wil staatsschuld fors verhogen voor extra investeringen

Fout kan het toch niet gaan… Uit het verleden behaalde …

1 Gratis geld

Het kabinet overweegt tientallen miljarden euro’s extra te lenen om daarvan toekomstige investeringen in infrastructuur, onderwijs en innovatie te betalen. Dit investeringsfonds moet de Nederlandse economie toekomstbestendig maken nu de economische vooruitzichten weer verslechteren.

Dat bevestigen Haagse bronnen naar aanleiding van berichtgeving in de Telegraaf.

Het plan voor het nieuwe miljardenfonds komt uit de koker van minister Wopke Hoekstra van Financiën. Hij wil maximaal gebruikmaken van het feit dat de Nederlandse overheid gratis geld kan lenen op de financiële markten.

Sterker nog: lenen levert het Rijk nu geld op.

Sinds begin deze maand zijn de rendementen op alle Nederlandse staatsleningen negatief, zelfs op staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar. Dat betekent dat beleggers Nederland zo graag geld willen lenen, dat ze bereid zijn daarvoor te betalen.

Dit is een nooit eerder vertoonde, bizarre situatie die neerkomt op ‘de omgekeerde wereld’. Normaal gesproken moet een kredietnemer immers rente betalen, niet de kredietverstrekker.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
google e1547648561243

Google Foto’s groepeert nu ook gezichten en huisdieren in Nederland

asielzoekers vluchtelingen uit eritrea

“Oorlogsvluchtelingen” blijken weer massaal op vakantie naar thuisland te gaan, nu via speciale reisbureau’s