in , ,

Gelekt: Kabinet wil staatsschuld fors verhogen voor extra investeringen

Fout kan het toch niet gaan… Uit het verleden behaalde …

Het overweegt tientallen miljarden ’s extra te lenen om daarvan toekomstige investeringen in , onderwijs en innovatie te betalen. Dit investeringsfonds moet de Nederlandse toekomstbestendig maken nu de economische vooruitzichten weer verslechteren.

Dat bevestigen Haagse bronnen naar aanleiding van berichtgeving in de Telegraaf.

Het plan voor het nieuwe miljardenfonds komt uit de koker van minister Wopke Hoekstra van Financiën. Hij wil maximaal gebruikmaken van het feit dat de Nederlandse gratis kan lenen op de financiële markten.

Sterker nog: lenen levert het Rijk nu geld op.

Sinds begin deze maand zijn de rendementen op alle Nederlandse staatsleningen negatief, zelfs op staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar. Dat betekent dat beleggers zo graag geld willen lenen, dat ze bereid zijn daarvoor te betalen.

Dit is een nooit eerder vertoonde, bizarre situatie die neerkomt op ‘de omgekeerde wereld’. Normaal gesproken moet een kredietnemer immers betalen, niet de kredietverstrekker.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL is the swamp !!
1 jaar geleden

Investeren is prima …. zolang het maar niet de overheid is. De ervaringen zijn inmiddels zo bedroevend dat je al van te voren weet dat het weggegooid geld zal worden. Een land dat aardgas wil uitfaseren terwijl het niet eens heeft nagedacht over de alternatieve technieken … Een land dat alles doet om banken en multinationals te behagen en dat de burgers ziet als sluitpost op de begroting. Een land dat referenda terzijde legt … Een land dat niet open en eerlijk is over wat zij aan het doen is ten aanzien van de EU … Een land dat overal flitspalen neerzet maar de grote criminaliteit laat liggen … Een land dat van MH-17 een farce maakt …

Nederland is niet meer mijn land.

Google Foto’s groepeert nu ook gezichten en huisdieren in Nederland

“Oorlogsvluchtelingen” blijken weer massaal op vakantie naar thuisland te gaan, nu via speciale reisbureau’s