in , ,

Gemeengoed geworden: Franse brandweer in hinderlaag gelokt door migrantenjongeren met mortieren

Franse brandweerlieden en politie in de voorstad Champigny-sur-Marne van Parijs werden eerder deze week aangevallen door een bende migrantenjongeren die projectielen slingeren en mortieren naar hen lanceerden.

De botsingen braken op dinsdagochtend in de vroege uren uit toen een bende van vijftien gemaskerde en gemaskerde individuen ongeveer zes brandweerlieden naar het gebied Champigny-sur-Marne lokte met een vuilnisbrand.

Volgens een bron van vakbondspolitie werden de brandweerlieden bij aankomst ter plaatse aangevallen door de groep migrantenjongeren die projectielen op hen lanceerden, meldt Le Figaro  .

“Het leek een valstrik. De individuen hadden een echte wil om de vuren aan te steken ”, zei de bron van de vakbondspolitie.

Kort nadat ze op de situatie waren gewezen, arriveerde de politie ter plaatse en werd begroet door migrantenjongeren die mortieren op hen en de brandweerlieden schoten.

Na het incident werden drie brandbommen die mogelijk het type mortier waren dat door de aanvallers werd gebruikt, door de politie in beslag genomen.

Drie minderjarigen werden gearresteerd en het toneel en werden in politiehechtenis genomen.

Dit is verre van de eerste keer dat een dergelijke aanval in Frankrijk heeft plaatsgevonden. In feite zijn aanvallen in hinderlaagstijl op brandweerlieden en hulpverleners gemeengoed geworden in het huidige Frankrijk.

Lees verder bij de bron: Voice of Europe

Photo by SarahDeer


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LadyL
1 jaar geleden

Gebrek aan Respect. Een eiland vrijmaken voor deze ‘gevaarlijke’ onruststokers. Kunnen zij zich daar uitleven, huisje bouwen & fikkie stoken. 1x per week boot met eten & drinken en verplicht Franse normen & waarden bijbrengen ????????

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Scherpschutter1943 zou ze zonder proces doden

Wéér nieuwe maatregel om boeren te pesten: koeienbelasting

Mogelijk kankerverwekkende minerale olieresten in babymelk