in ,

Gemeentelijke heffingen omhoog? Dankzij het kabinet!

De stijging van de gemeentelijke heffingen – gemiddeld met 4,4% – gaat weer hard inhakken op uw koopkracht, maar zult u in de inflatiecijfers niet terugvinden.

Want voor de inflatie tellen die cijfers niet mee. Ze worden geacht inflatoir neutraal te zijn – wat herkenbaar een drogredenatie is, want dat dit niet waar is weten ze bij het CBS ook wel.

Wat veroorzaakt die grote stijging in de gemeentelijke belastingen precies? Allereerst de klimaathoax en gevolgen als de energietransitie.

Vooral de afvalstoffenheffing reinigingsrechten stijgen naar verwachting sterk, met gemiddeld 10 procent tot 2,2 miljard euro. Dat is de grootste stijging in 26 jaar. Volgens hoofdeconoom van het CBS Peter Hein van Mulligen ligt dat aan twee zaken.

“De kosten van afvalverwerking scheiding van afval zijn gestegen, maar daarnaast zijn de opbrengsten van de verkoop van gerecycled glas, plastic of staal gedaald.”

Gemeentelijke heffingen

Dat is derhalve een direct gevolg van kabinetsbeleid. Dat dit op deze wijze onder de radar van mensen doorgaat die letten op de gevolgen van dat klimaatbeleid was niet onverwacht, maar het stoort wel uw persoonlijk financieel beleid.

Dat geldt evenzeer voor de tekorten van de gemeenten als gevolg van lange jaren bezuinigen:

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Covid-antilichamen uit Zweden: de coronagrafiek waarvan ze niet willen dat u deze ziet

Hugo de Jonge: 2 leugens en 1 schandaal binnen 30 seconden